Curry med lax

Curry med lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Smakrik currygryta med aubergine och lax. Enkelt och gott!

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk kummin
  • 2 grovt hackade gula lökar
  • 700 g auberginer, i centimetertjocka bitar
  • 1 urkärnad, finstrimlad grön chili
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk currypasta (tikka masala) eller mer för starkare smak
  • 5 dl vatten
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk peppar
  • 1 msk matolja till stekning
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Ta bort skinnet och skär laxen i stora kuber. Lägg dem i kylen.
  2. Fräs vitlök och kummin i matolja ca 1 minut utan att det får färg.
  3. Tillsätt lök, auberginebitar och spansk peppar och fräs ytterligare 2-3 minuter.
  4. Häll i de passerade tomaterna, currypastan och vatten. Låt ingredienserna koka upp. Låt grytan sjuda i 30 minuter.
  5. Rör ner matlagningsyoghurten och laxkuberna och låt det sjuda i ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera auberginecurryn toppad med färsk koriander, ett gott Basmatiris och en stark Mango Chutney.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marina

2013-09-23

Vad gott!!!

Liknande recept

Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)
Curry med lax
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g laxfilé
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk kummin
  • 2 grovt hackade gula lökar
  • 700 g auberginer, i centimetertjocka bitar
  • 1 urkärnad, finstrimlad grön chili
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk currypasta (tikka masala) eller mer för starkare smak
  • 5 dl vatten
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk peppar
  • 1 msk matolja till stekning
  • 1 tsk salt

Curry med lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Smakrik currygryta med aubergine och lax. Enkelt och gott!

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort skinnet och skär laxen i stora kuber. Lägg dem i kylen.
  2. Fräs vitlök och kummin i matolja ca 1 minut utan att det får färg.
  3. Tillsätt lök, auberginebitar och spansk peppar och fräs ytterligare 2-3 minuter.
  4. Häll i de passerade tomaterna, currypastan och vatten. Låt ingredienserna koka upp. Låt grytan sjuda i 30 minuter.
  5. Rör ner matlagningsyoghurten och laxkuberna och låt det sjuda i ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera auberginecurryn toppad med färsk koriander, ett gott Basmatiris och en stark Mango Chutney.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marina

2013-09-23

Vad gott!!!

Liknande recept

Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)