
Curry med lax
Betyg (1-5):
Smakrik currygryta med aubergine och lax. Enkelt och gott!
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g laxfilé
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk kummin
- 2 grovt hackade gula lökar
- 700 g auberginer, i centimetertjocka bitar
- 1 urkärnad, finstrimlad grön chili
- 500 g passerade tomater
- 1 msk currypasta (tikka masala) eller mer för starkare smak
- 5 dl vatten
- 1 dl matyoghurt
- 1 tsk peppar
- 1 msk matolja till stekning
- 1 tsk salt
Gör så här
- Ta bort skinnet och skär laxen i stora kuber. Lägg dem i kylen.
- Fräs vitlök och kummin i matolja ca 1 minut utan att det får färg.
- Tillsätt lök, auberginebitar och spansk peppar och fräs ytterligare 2-3 minuter.
- Häll i de passerade tomaterna, currypastan och vatten. Låt ingredienserna koka upp. Låt grytan sjuda i 30 minuter.
- Rör ner matlagningsyoghurten och laxkuberna och låt det sjuda i ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera auberginecurryn toppad med färsk koriander, ett gott Basmatiris och en stark Mango Chutney.
Curry med lax
Betyg (1-5):
Smakrik currygryta med aubergine och lax. Enkelt och gott!
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Ta bort skinnet och skär laxen i stora kuber. Lägg dem i kylen.
- Fräs vitlök och kummin i matolja ca 1 minut utan att det får färg.
- Tillsätt lök, auberginebitar och spansk peppar och fräs ytterligare 2-3 minuter.
- Häll i de passerade tomaterna, currypastan och vatten. Låt ingredienserna koka upp. Låt grytan sjuda i 30 minuter.
- Rör ner matlagningsyoghurten och laxkuberna och låt det sjuda i ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera auberginecurryn toppad med färsk koriander, ett gott Basmatiris och en stark Mango Chutney.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Marina
2013-09-23
Vad gott!!!