Cupcakes med röda vinbär och vit choklad

Cupcakes med röda vinbär och vit choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Toppingen är en dröm för fikasugna! Recept av Andréa Brändström

Tillagningstid: 40 min + tid att stelna
Ugnstemperatur:175º
16 stycken
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 1.75 dl mjölk
  • 1 dl neutral olja
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 dl kokhett vatten
  • 1.5 dl röda vinbär eller hallon
  • Marängsmörkräm med vit choklad
  • 3 dl strösocker
  • 0.75 dl vatten
  • 3 äggvitor
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 150 g vit choklad
  • 300 g smör, rumstempererat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa lätt ihop ägg, mjölk och olja och häll ner i bunken med de torra ingredienserna. Rör ihop till en jämn smet. Riv ner citronskalet och tillsätt det heta vattnet under omrörning.
  2. Fyll smeten i muffinsformar, ca ¾ dl i varje form, och fördela sedan bären i smeten. Tryck ner bären något i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 17 min. Om provstickan är torr är de klara. Låt svalna.

Marängsmörkräm:

  1. Koka socker och vatten till en temperatur på 118°. Vispa äggvita, vaniljsocker och salt med elvisp till ett fast skum. Smält chokladen varsamt över ett vattenbad. Häll sockerlagen i en tunn stråle under vispning ner i äggvispet tills det blir en glansig marängsmet. Vispa ca 10 min och klicka sedan i smöret, lite i taget, under långsam vispning. Tillsätt den smälta chokladen.
  2. Fyll en spritspåse och låt stå i kylen att stelna minst 1 timme. Spritsa ut krämen på muffinsen och toppa ev med mer bär.

Tips

Gör gärna minicupcakes, men då behöver du minska ugnstiden.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cupcakes med röda vinbär och vit choklad
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 1.75 dl mjölk
  • 1 dl neutral olja
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 dl kokhett vatten
  • 1.5 dl röda vinbär eller hallon
  • Marängsmörkräm med vit choklad
  • 3 dl strösocker
  • 0.75 dl vatten
  • 3 äggvitor
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 150 g vit choklad
  • 300 g smör, rumstempererat

Cupcakes med röda vinbär och vit choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Toppingen är en dröm för fikasugna! Recept av Andréa Brändström

Tillagningstid: 40 min + tid att stelna
Ugnstemperatur:175º
16 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa lätt ihop ägg, mjölk och olja och häll ner i bunken med de torra ingredienserna. Rör ihop till en jämn smet. Riv ner citronskalet och tillsätt det heta vattnet under omrörning.
  2. Fyll smeten i muffinsformar, ca ¾ dl i varje form, och fördela sedan bären i smeten. Tryck ner bären något i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 17 min. Om provstickan är torr är de klara. Låt svalna.

Marängsmörkräm:

  1. Koka socker och vatten till en temperatur på 118°. Vispa äggvita, vaniljsocker och salt med elvisp till ett fast skum. Smält chokladen varsamt över ett vattenbad. Häll sockerlagen i en tunn stråle under vispning ner i äggvispet tills det blir en glansig marängsmet. Vispa ca 10 min och klicka sedan i smöret, lite i taget, under långsam vispning. Tillsätt den smälta chokladen.
  2. Fyll en spritspåse och låt stå i kylen att stelna minst 1 timme. Spritsa ut krämen på muffinsen och toppa ev med mer bär.

Tips

Gör gärna minicupcakes, men då behöver du minska ugnstiden.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!