Crème brûlée med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.28 (50 betyg)

Krämig efterrätt med saffran som får ett krispigt täcke av råsocker i ugnen. Toppa med färsk passionsfrukt.

Tillagningstid: 1 timme + 15 minuter
Ugnstemperatur:125-275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 g saffran
  • 6 ägg, gulan
  • 1 dl socker
  • 4 tsk råsocker
  • 4 passionsfrukter

Gör så här

  1. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa i saffranet så att det löser sig.
  2. Vispa äggulor och socker i en bunke. Häll i gräddblandningen medan du fortsätter vispa.
  3. Fördela smeten i fyra ugnssäkra portionsskålar och ställ dem i en stor ugnsform med kanter. Ställ in formen i ugnen och häll sedan på kokande vatten tills det når upp till halva portionsskålarna. Grädda 45 - 60 minuter, tills brûléen nästan stelnat. Det gör inget om den är lite lös i mitten, när den kallnat stelnar den.
  4. Låt crème brûléen kallna i kylen, gärna över natten.
  5. Strö råsocker över hela ytan på varje brûlée. Låt skålarna stå högt upp i ugnen i 275° grader tills sockret har smält och fått färg. Eller använd en liten gasolbrännare. Dela passionsfrukterna, lägg halvorna försiktigt på crème brûléen. Servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-12

Hej Anna! Ugnen ska vara 125° och gräddtiden är mellan 45 - 60 min. Lycka till :)

Anna

2019-12-07

Vad ska det vara på grader och tid?

Skövdebon

2014-11-03

Så vitt jag vet är det inte meningen att en crème brûlée ska stelna helt. Den ska vara bäst intill rinnig i mitten.

Checkbox Coop

2012-10-29

Det finns inte kommentarer på alla recept. En del lämnar bara ett omdöme.

H

2012-10-26

Jag vill se andras kommentarer för att våga prova.

Liknande recept

Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(112)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Yoghurt med mango och granola

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Äggtoddy med apelsin

Betyg
Betyg
(1)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 g saffran
  • 6 ägg, gulan
  • 1 dl socker
  • 4 tsk råsocker
  • 4 passionsfrukter

Crème brûlée med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.28 (50 betyg)

Krämig efterrätt med saffran som får ett krispigt täcke av råsocker i ugnen. Toppa med färsk passionsfrukt.

Tillagningstid: 1 timme + 15 minuter
Ugnstemperatur:125-275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa i saffranet så att det löser sig.
  2. Vispa äggulor och socker i en bunke. Häll i gräddblandningen medan du fortsätter vispa.
  3. Fördela smeten i fyra ugnssäkra portionsskålar och ställ dem i en stor ugnsform med kanter. Ställ in formen i ugnen och häll sedan på kokande vatten tills det når upp till halva portionsskålarna. Grädda 45 - 60 minuter, tills brûléen nästan stelnat. Det gör inget om den är lite lös i mitten, när den kallnat stelnar den.
  4. Låt crème brûléen kallna i kylen, gärna över natten.
  5. Strö råsocker över hela ytan på varje brûlée. Låt skålarna stå högt upp i ugnen i 275° grader tills sockret har smält och fått färg. Eller använd en liten gasolbrännare. Dela passionsfrukterna, lägg halvorna försiktigt på crème brûléen. Servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-12

Hej Anna! Ugnen ska vara 125° och gräddtiden är mellan 45 - 60 min. Lycka till :)

Anna

2019-12-07

Vad ska det vara på grader och tid?

Skövdebon

2014-11-03

Så vitt jag vet är det inte meningen att en crème brûlée ska stelna helt. Den ska vara bäst intill rinnig i mitten.

Checkbox Coop

2012-10-29

Det finns inte kommentarer på alla recept. En del lämnar bara ett omdöme.

H

2012-10-26

Jag vill se andras kommentarer för att våga prova.

Liknande recept

Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(112)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Yoghurt med mango och granola

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Äggtoddy med apelsin

Betyg
Betyg
(1)