För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg (1-5):
2.83 (6 betyg)

Ugnsstekt lax med vin, apelsin och stjärnanis.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 tunt skuren gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 tärnad fänkål
  • 0.5 tärnad morot
  • 1 msk olivolja
  • 1 tärnad paprika
  • 0.5 hackad röd chilifrukt
  • 1 stjärnanis
  • 3 dl vitt matlagningsvin
  • 1 apelsin, presad saft
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Salta laxen och låt vila i en ugnsäker form.
  4. Stek lök, vitlök, fänkål och morot i olja i en stekpanna. Tillsätt paprika, chili, stjärnanis, vin och apelsinsaft och låt koka upp. Slå det över laxen och ställ in i ugnen 10 minuter.
  5. Servera med kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(7)

Laxsida med couscoussallad

(17)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)

Laxpasta med spenat i ugn

(31)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg potatis
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 tunt skuren gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 tärnad fänkål
  • 0.5 tärnad morot
  • 1 msk olivolja
  • 1 tärnad paprika
  • 0.5 hackad röd chilifrukt
  • 1 stjärnanis
  • 3 dl vitt matlagningsvin
  • 1 apelsin, presad saft
  • 1 tsk salt

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg (1-5):
2.83 (6 betyg)

Ugnsstekt lax med vin, apelsin och stjärnanis.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Salta laxen och låt vila i en ugnsäker form.
  4. Stek lök, vitlök, fänkål och morot i olja i en stekpanna. Tillsätt paprika, chili, stjärnanis, vin och apelsinsaft och låt koka upp. Slå det över laxen och ställ in i ugnen 10 minuter.
  5. Servera med kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(7)

Laxsida med couscoussallad

(17)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)

Laxpasta med spenat i ugn

(31)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)