Citronstekt laxfilé med salsa fresca

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Panerad lax med en het och frisk gurksalsa.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé, i portionsbitar
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 stor citron, rivet skal
  • 1 dl finhackad persilja, helst slätbladig
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 msk smör, margarin eller olja till stekning
  • 1 tsk salt, gärna gourmetsalt
  • Salsa Fresca:
  • 1 urkärnad och finhackad grön chilifrukt
  • 0.5 smått tärnad gurka
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 salladslökar eller motsvarande mäng purjolök
  • 250 g körsbärstomater, i klyftor
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • 2 msk blad från citronmeliss eller hackad mynta
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda först alla ingredienser till salsan utom citronmeliss eller mynta. Smaka av väl. Täck och låt stå i kyl, gärna någon timme.
  2. Rör sönder ägget på en tallrik. Blanda ströbröd, citronskal, persilja, salt och peppar på ett annat. Vänd laxbitarna först i ägget sedan i kryddblandningen. Hetta upp fett i en stekpanna. Stek laxen på inte alltför stark värme 3-4 minuter på varje sida.
  3. Vänd ner citronmeliss eller mynta i salsan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g laxfilé, i portionsbitar
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 stor citron, rivet skal
  • 1 dl finhackad persilja, helst slätbladig
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 msk smör, margarin eller olja till stekning
  • 1 tsk salt, gärna gourmetsalt
  • Salsa Fresca:
  • 1 urkärnad och finhackad grön chilifrukt
  • 0.5 smått tärnad gurka
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 salladslökar eller motsvarande mäng purjolök
  • 250 g körsbärstomater, i klyftor
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • 2 msk blad från citronmeliss eller hackad mynta
  • 0.5 tsk salt

Citronstekt laxfilé med salsa fresca

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Panerad lax med en het och frisk gurksalsa.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda först alla ingredienser till salsan utom citronmeliss eller mynta. Smaka av väl. Täck och låt stå i kyl, gärna någon timme.
  2. Rör sönder ägget på en tallrik. Blanda ströbröd, citronskal, persilja, salt och peppar på ett annat. Vänd laxbitarna först i ägget sedan i kryddblandningen. Hetta upp fett i en stekpanna. Stek laxen på inte alltför stark värme 3-4 minuter på varje sida.
  3. Vänd ner citronmeliss eller mynta i salsan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)