Citronlemonad

Citronlemonad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Hemgjord lemonad på citroner är det godaste som finns en varm sommardag!

Tillagningstid: 35 min + tid för fermentering
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 liter vatten
  • 3 msk korngryn
  • 2 citroner, skal
  • Till servering
  • honung
  • is

Gör så här

  1. Koka 1 liter vatten och korngrynen30 minuter. Tvätta citronerna noga och skala med en potatisskalare. Endast det gula ska användas, det vita gör det beskt.
  2. Lägg ner skalen i 1 liter kallt vatten och häll över det kokta vattnet med korngrynen. Låt stå övertäckt 3 dagar i rumstemperatur. Smaka ev av med honung och servera drycken väl kyld med is.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-06-21

Hej Anne Helene - man kan sila bort dem, det gör man som man vill. Lycka till!

Anne Helene

2021-06-15

Ska inte korngrynen och citronskalen silas bort efter de 3 dagarna?

Helena

2019-08-28

Jag prövade att göra precis som det står i receptet, men någon fermentering blev det inte! En svalkande men ganska intetsägande dryck...Hur ska drycken hinna fermentera på 3 dagar utan något i den som sätter igång processen?

Coop

2019-08-28

Hej Sofie, bara skalen ska användas. Det blir en lite bubblig känsla i lemonaden. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Sofie

2019-08-25

Ska saften från citronerna vara med eller endast skalet? Ska drycken bli bubblig?

Liknande recept

Spara recept

Citrondressing

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(15)
Citronlemonad
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 liter vatten
  • 3 msk korngryn
  • 2 citroner, skal
  • Till servering
  • honung
  • is

Citronlemonad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Hemgjord lemonad på citroner är det godaste som finns en varm sommardag!

Tillagningstid: 35 min + tid för fermentering
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka 1 liter vatten och korngrynen30 minuter. Tvätta citronerna noga och skala med en potatisskalare. Endast det gula ska användas, det vita gör det beskt.
  2. Lägg ner skalen i 1 liter kallt vatten och häll över det kokta vattnet med korngrynen. Låt stå övertäckt 3 dagar i rumstemperatur. Smaka ev av med honung och servera drycken väl kyld med is.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-06-21

Hej Anne Helene - man kan sila bort dem, det gör man som man vill. Lycka till!

Anne Helene

2021-06-15

Ska inte korngrynen och citronskalen silas bort efter de 3 dagarna?

Helena

2019-08-28

Jag prövade att göra precis som det står i receptet, men någon fermentering blev det inte! En svalkande men ganska intetsägande dryck...Hur ska drycken hinna fermentera på 3 dagar utan något i den som sätter igång processen?

Coop

2019-08-28

Hej Sofie, bara skalen ska användas. Det blir en lite bubblig känsla i lemonaden. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Sofie

2019-08-25

Ska saften från citronerna vara med eller endast skalet? Ska drycken bli bubblig?

Liknande recept

Spara recept

Citrondressing

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(15)