Citronkaka med vallmofrö

Citronkaka med vallmofrö

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Saftig, tung mandelkaka med underbar citronsmak.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl majsmjöl
  • 500 g grovriven mandelmassa
  • 4 ägg
  • 0.5 msk mortlad kardemumma
  • 2 msk vallmofrö
  • 2 citroner, skal och saft (ca 1 dl)
  • Till servering
  • vispad grädde
  • massor av jordgubbar och blåbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Häll ner övriga ingredienser och rör till en slät smet.
  2. Smörj och bröa (t ex med majsmjöl) en form ca 25 x 30 cm. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt svalna. Servera kakan med grädde och bär.

Tips

Kakan kan förstås serveras till fikastunden utan bär och grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2015-12-22

Fantastisk kaka, gjort flertalet gånger o alltid lika uppskattad!

Rebecca

2015-09-26

Alldeles för söt och klibbig (kändes inte klar trots extra tid i ugnen). Ingen hit hos oss.

Liknande recept

Spara recept

Sommardröm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Bärbägare

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Mandelmusslor med mandelmassa

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)
Citronkaka med vallmofrö
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl majsmjöl
  • 500 g grovriven mandelmassa
  • 4 ägg
  • 0.5 msk mortlad kardemumma
  • 2 msk vallmofrö
  • 2 citroner, skal och saft (ca 1 dl)
  • Till servering
  • vispad grädde
  • massor av jordgubbar och blåbär

Citronkaka med vallmofrö

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Saftig, tung mandelkaka med underbar citronsmak.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Häll ner övriga ingredienser och rör till en slät smet.
  2. Smörj och bröa (t ex med majsmjöl) en form ca 25 x 30 cm. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt svalna. Servera kakan med grädde och bär.

Tips

Kakan kan förstås serveras till fikastunden utan bär och grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2015-12-22

Fantastisk kaka, gjort flertalet gånger o alltid lika uppskattad!

Rebecca

2015-09-26

Alldeles för söt och klibbig (kändes inte klar trots extra tid i ugnen). Ingen hit hos oss.

Liknande recept

Spara recept

Sommardröm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Bärbägare

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Mandelmusslor med mandelmassa

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)