Churros

Churros

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Enkelt recept på frasiga friterade churros som doppas i socker och serveras med choklad- och hasselnötssås.

Tillagningstid: 30 min
20 stycken
  • 2 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 3 ägg
  • neutral olja, att fritera i
  • 1 dl strösocker, att rulla i
  • Choklad- och hasselnötssås
  • 1 dl hasselnötskräm
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Koka upp vatten, mjölk, smör, socker och vaniljsockeri en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
  2. Vispa ner mjöl och salt med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Fyll en spritspåse (med stjärntyll) med smeten.
  3. Hetta upp olja till 180° i enkastrull med höga kanter. Spritsa smeten i valfria längder, några i taget, direkt ner i oljan.
  4. Fritera tills de fått fin färg och är genomgräddade. Lyft upp med hålslev och vänd direkt runt i socker så de blirhelt täckta.
  5. Värm hasselnötskräm och grädde och rör till en jämn sås. Servera churrosen med såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-16

Hej Elin, vad konstigt, vi har provlagat receptet flera gånger och det blir bra. Kanske hade du behövt vispa smeten mer?

Elin

2021-11-03

Smeten var alldeles för lös för att kunna spritsas, fick dubbla mängden torra ingredienser. Smaken var dock god och såsen jättegod.

Churros
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 3 ägg
  • neutral olja, att fritera i
  • 1 dl strösocker, att rulla i
  • Choklad- och hasselnötssås
  • 1 dl hasselnötskräm
  • 1 dl vispgrädde

Churros

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Enkelt recept på frasiga friterade churros som doppas i socker och serveras med choklad- och hasselnötssås.

Tillagningstid: 30 min
20 stycken

Gör så här

  1. Koka upp vatten, mjölk, smör, socker och vaniljsockeri en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
  2. Vispa ner mjöl och salt med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Fyll en spritspåse (med stjärntyll) med smeten.
  3. Hetta upp olja till 180° i enkastrull med höga kanter. Spritsa smeten i valfria längder, några i taget, direkt ner i oljan.
  4. Fritera tills de fått fin färg och är genomgräddade. Lyft upp med hålslev och vänd direkt runt i socker så de blirhelt täckta.
  5. Värm hasselnötskräm och grädde och rör till en jämn sås. Servera churrosen med såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-16

Hej Elin, vad konstigt, vi har provlagat receptet flera gånger och det blir bra. Kanske hade du behövt vispa smeten mer?

Elin

2021-11-03

Smeten var alldeles för lös för att kunna spritsas, fick dubbla mängden torra ingredienser. Smaken var dock god och såsen jättegod.