Chokladsufflé med mangosorbet

Chokladsufflé med mangosorbet

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

En härligt fluffig pudding med ett krämigt inre.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 3 ägg
  • 2 msk socker
  • 2 tsk mörk rom
  • Tillbehör:
  • 4 dl mangosorbet
  • 1 skivad mango

Gör så här

  1. Smöra och sockra små portionsformar. Ställ dem gärna i frysen en stund. Koka upp grädden i en kastrull och ta den från plattan. Bryt chokladen i bitar, lägg ner dem i grädden och rör tills de smält.
  2. Sätt ugnen på 175°. Dela äggen i vitor och gulor. Rör ner gulorna i chokladsmeten, en i taget. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda i sockret och vispa till en fast marängsmet. Blanda försiktigt choklad- och marängsmet. Smaksätt eventuellt med rom.
  3. Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Suffléerna ska vara gräddade på ytan och rinnande inuti.
  4. Servera genast med sorbet och mangoskivor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Chokladsufflé med mangosorbet
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 3 ägg
  • 2 msk socker
  • 2 tsk mörk rom
  • Tillbehör:
  • 4 dl mangosorbet
  • 1 skivad mango

Chokladsufflé med mangosorbet

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

En härligt fluffig pudding med ett krämigt inre.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Smöra och sockra små portionsformar. Ställ dem gärna i frysen en stund. Koka upp grädden i en kastrull och ta den från plattan. Bryt chokladen i bitar, lägg ner dem i grädden och rör tills de smält.
  2. Sätt ugnen på 175°. Dela äggen i vitor och gulor. Rör ner gulorna i chokladsmeten, en i taget. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda i sockret och vispa till en fast marängsmet. Blanda försiktigt choklad- och marängsmet. Smaksätt eventuellt med rom.
  3. Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Suffléerna ska vara gräddade på ytan och rinnande inuti.
  4. Servera genast med sorbet och mangoskivor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!