Chokladparfait med apelsinsorbet, maränger och varm fudgesås

Chokladparfait med apelsinsorbet, maränger och varm fudgesås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(54)

Gör allt själv till den här goda efterrätten eller köp minimarängerna färdiga.

Tillagningstid: 1 timme + 2 timmar i frys
10
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl vispgrädde
  • 125 g mörk choklad
  • 4 ägg, endast gulan
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 msk kakao
  • Till servering:
  • minimaränger
  • Apelsinsorbet:
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk fast honung
  • 2 dl vatten
  • 2 blötlaggda gelatinblad
  • 3.5 dl pressad apelsinsaft
  • 1 dl pressad citronsaft
  • Varm chokladfudgesås:
  • 1.5 dl grädde
  • 75 g smör
  • 1 dl farinsocker
  • 75 g mörk choklad

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig. Hacka och smält chokladen i mikro eller i vattenbad.
  2. Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och kakao till skum i en bunke. Ringla chokladen i äggsmeten under vispning. Vänd ner grädden. Häll i små skålar. Ställ i frysen minst 2 tim.

Apelsinsorbet

  1. Värm socker, honung och vatten i en kastrull tills sockret smält. Dra kastrullen från värmen. Lägg ner gelatinbladen. När de smält, häll sockervattnet i en bunke med citrussafterna och rör om. Låt svalna i kylen. Kör sorbeten i glassmaskin enligt instruktionerna.

Fudgesås

  1. Koka upp grädde, smör och farinsocker. Låt sjuda 3 min och häll i en bunke. Hacka chokladen i små bitar och lägg den i gräddblandningen. Rör tills chokladen smält.
  2. Ta ut skålarna och fördela sorbet, fudgesås och minimaränger i dem.

Tips

Det behövs en glassmaskin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



adam

2013-12-30

skitbra

Liknande recept

Spara recept

Rabarberkompott med crunch

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Yoghurt med mango och granola

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Vita kokosbollar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Crème brûlée med saffran

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Chokladparfait med apelsinsorbet, maränger och varm fudgesås
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 4 dl vispgrädde
  • 125 g mörk choklad
  • 4 ägg, endast gulan
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 msk kakao
  • Till servering:
  • minimaränger
  • Apelsinsorbet:
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk fast honung
  • 2 dl vatten
  • 2 blötlaggda gelatinblad
  • 3.5 dl pressad apelsinsaft
  • 1 dl pressad citronsaft
  • Varm chokladfudgesås:
  • 1.5 dl grädde
  • 75 g smör
  • 1 dl farinsocker
  • 75 g mörk choklad

Chokladparfait med apelsinsorbet, maränger och varm fudgesås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(54)

Gör allt själv till den här goda efterrätten eller köp minimarängerna färdiga.

Tillagningstid: 1 timme + 2 timmar i frys
10
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig. Hacka och smält chokladen i mikro eller i vattenbad.
  2. Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och kakao till skum i en bunke. Ringla chokladen i äggsmeten under vispning. Vänd ner grädden. Häll i små skålar. Ställ i frysen minst 2 tim.

Apelsinsorbet

  1. Värm socker, honung och vatten i en kastrull tills sockret smält. Dra kastrullen från värmen. Lägg ner gelatinbladen. När de smält, häll sockervattnet i en bunke med citrussafterna och rör om. Låt svalna i kylen. Kör sorbeten i glassmaskin enligt instruktionerna.

Fudgesås

  1. Koka upp grädde, smör och farinsocker. Låt sjuda 3 min och häll i en bunke. Hacka chokladen i små bitar och lägg den i gräddblandningen. Rör tills chokladen smält.
  2. Ta ut skålarna och fördela sorbet, fudgesås och minimaränger i dem.

Tips

Det behövs en glassmaskin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



adam

2013-12-30

skitbra

Liknande recept

Spara recept

Rabarberkompott med crunch

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Yoghurt med mango och granola

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Vita kokosbollar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Crème brûlée med saffran

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)