Chokladkonfekt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Godiset som är ett måste för alla chokladälskare. Perfekt godis att servera på julbordet! Recept ur kokboken: Julgodis av: Karolina Olson Haglund.

Tillagningstid: 45 min + tid att stelna
60 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl kakao
  • 2 msk ljus sirap
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • neutral olja, till pensling

Gör så här

  1. Blanda socker, grädde, kakao, sirap och salt i en kastrull. Koka på svag värme till en temperatur på 122°, ca 20 min.
  2. Rör om då och då. Ta kastrullen från värmen och rör ner smör och vaniljsocker.
  3. Häll massan i en bunke och vispa med elvisp tills den blivit nästan stel, ca 10 min. Klä en form med måtten ca 30 x 40 cm med bakplåtspapper och pensla med olja.
  4. Tryck ut massan i formen. Låt stelna och skär den i 60 kuber.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2020-12-07

Den blev god, men för söt för min smak. Allting gick också väldigt mycket fortare, både kokandet och vispandet. Mina blev lite torra, hårda och smuliga eftersom jag vispade för länge. Men då vispade jag inte ens 5 minuter.

Liknande recept

Spara recept

Minibrownie med hasselnötstosca

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Chokladpraliner med kardemumma

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vit tryffel med balsamvinäger

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kladdkaka med dadlar

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Arrakspraliner

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Krispiga chokladbräck

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Baci

Betyg
Betyg
(18)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 6 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl kakao
  • 2 msk ljus sirap
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • neutral olja, till pensling

Chokladkonfekt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Godiset som är ett måste för alla chokladälskare. Perfekt godis att servera på julbordet! Recept ur kokboken: Julgodis av: Karolina Olson Haglund.

Tillagningstid: 45 min + tid att stelna
60 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda socker, grädde, kakao, sirap och salt i en kastrull. Koka på svag värme till en temperatur på 122°, ca 20 min.
  2. Rör om då och då. Ta kastrullen från värmen och rör ner smör och vaniljsocker.
  3. Häll massan i en bunke och vispa med elvisp tills den blivit nästan stel, ca 10 min. Klä en form med måtten ca 30 x 40 cm med bakplåtspapper och pensla med olja.
  4. Tryck ut massan i formen. Låt stelna och skär den i 60 kuber.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2020-12-07

Den blev god, men för söt för min smak. Allting gick också väldigt mycket fortare, både kokandet och vispandet. Mina blev lite torra, hårda och smuliga eftersom jag vispade för länge. Men då vispade jag inte ens 5 minuter.

Liknande recept

Spara recept

Minibrownie med hasselnötstosca

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Chokladpraliner med kardemumma

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vit tryffel med balsamvinäger

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kladdkaka med dadlar

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Arrakspraliner

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Krispiga chokladbräck

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Baci

Betyg
Betyg
(18)