Chokladkaka med rompäron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.44 (9 betyg)

En härlig kladdkaka med päron med smak av rom och kardemumma.

Tillagningstid: 40 minuter + tid för päronen att dra
Ugnstemperatur:175º-275º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g mörk choklad
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2.5 dl socker
  • 4 ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 50 g hackad mörk choklad
  • Rompäron:
  • 1 dl mörk rom
  • 0.5 dl socker gärna ljust muscovadosocker
  • 0.5 tsk kardemummakärnor
  • 4 urkärnade klyftade päron
  • Servering:
  • 2 msk råsocker
  • ev vispgrädde eller glass

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Vispa smör och socker poröst och vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt mjölblandning och smält choklad, rör till en jämn smet. Vänd sist ner hackad choklad.
  2. Häll smeten i en smord och bröad springform, cirka 22 centimeter i diameter. Grädda cirka 35 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.

Rompäron

  1. Koka upp rom, socker och kardemummakärnor. Ta från värmen. Tillsätt päronklyftorna och låt dra minst några timmar eller över natten i kylskåp.

Vid servering

  1. Strö råsocker på kakan och smält sockret med en gasbrännare eller högt upp i ugnen på högsta värme (det går snabbt, lämna inte ugnen).
  2. Servera kakan med päronen och eventuellt grädde eller glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2012-09-18

Kakan ska gräddas i 175º. Vid servering kan man, istället för att använda gasbrännare, sätta in den högst upp i ugnen på grill 275º.

Lena

2012-09-18

175 - 275 grader?, stor skillnad!

Liknande recept

Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(135)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 200 g mörk choklad
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2.5 dl socker
  • 4 ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 50 g hackad mörk choklad
  • Rompäron:
  • 1 dl mörk rom
  • 0.5 dl socker gärna ljust muscovadosocker
  • 0.5 tsk kardemummakärnor
  • 4 urkärnade klyftade päron
  • Servering:
  • 2 msk råsocker
  • ev vispgrädde eller glass

Chokladkaka med rompäron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.44 (9 betyg)

En härlig kladdkaka med päron med smak av rom och kardemumma.

Tillagningstid: 40 minuter + tid för päronen att dra
Ugnstemperatur:175º-275º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Vispa smör och socker poröst och vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt mjölblandning och smält choklad, rör till en jämn smet. Vänd sist ner hackad choklad.
  2. Häll smeten i en smord och bröad springform, cirka 22 centimeter i diameter. Grädda cirka 35 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.

Rompäron

  1. Koka upp rom, socker och kardemummakärnor. Ta från värmen. Tillsätt päronklyftorna och låt dra minst några timmar eller över natten i kylskåp.

Vid servering

  1. Strö råsocker på kakan och smält sockret med en gasbrännare eller högt upp i ugnen på högsta värme (det går snabbt, lämna inte ugnen).
  2. Servera kakan med päronen och eventuellt grädde eller glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2012-09-18

Kakan ska gräddas i 175º. Vid servering kan man, istället för att använda gasbrännare, sätta in den högst upp i ugnen på grill 275º.

Lena

2012-09-18

175 - 275 grader?, stor skillnad!

Liknande recept

Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(135)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)