Chokladkaka med rompäron

Betyg (1-5):
3.44 (9 betyg)

En härlig kladdkaka med päron med smak av rom och kardemumma.

Tillagningstid: 40 minuter + tid för päronen att dra
Ugnstemperatur:175-275º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 200 g mörk choklad
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2.5 dl socker
  • 4 ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 50 g hackad mörk choklad
  • Rompäron:
  • 1 dl mörk rom
  • 0.5 dl socker gärna ljust muscovadosocker
  • 0.5 tsk kardemummakärnor
  • 4 urkärnade klyftade päron
  • Servering:
  • 2 msk råsocker
  • ev vispgrädde eller glass

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Vispa smör och socker poröst och vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt mjölblandning och smält choklad, rör till en jämn smet. Vänd sist ner hackad choklad.
  2. Häll smeten i en smord och bröad springform, cirka 22 centimeter i diameter. Grädda cirka 35 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.

Rompäron

  1. Koka upp rom, socker och kardemummakärnor. Ta från värmen. Tillsätt päronklyftorna och låt dra minst några timmar eller över natten i kylskåp.

Vid servering

  1. Strö råsocker på kakan och smält sockret med en gasbrännare eller högt upp i ugnen på högsta värme (det går snabbt, lämna inte ugnen).
  2. Servera kakan med päronen och eventuellt grädde eller glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktioen

2012-09-18

Kakan ska gräddas i 175º. Vid servering kan man, istället för att använda gasbrännare, sätta in den högst upp i ugnen på grill 275º.

Lena

2012-09-18

175 - 275 grader?, stor skillnad!

Liknande recept

Äppelsockerkaka

(34)

Rabarberpaj

(42)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Snabba marängbakelser

(1)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Vit chokladtryffel

(36)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 200 g mörk choklad
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2.5 dl socker
  • 4 ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 50 g hackad mörk choklad
  • Rompäron:
  • 1 dl mörk rom
  • 0.5 dl socker gärna ljust muscovadosocker
  • 0.5 tsk kardemummakärnor
  • 4 urkärnade klyftade päron
  • Servering:
  • 2 msk råsocker
  • ev vispgrädde eller glass

Chokladkaka med rompäron

Betyg (1-5):
3.44 (9 betyg)

En härlig kladdkaka med päron med smak av rom och kardemumma.

Tillagningstid: 40 minuter + tid för päronen att dra
Ugnstemperatur:175-275º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Vispa smör och socker poröst och vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt mjölblandning och smält choklad, rör till en jämn smet. Vänd sist ner hackad choklad.
  2. Häll smeten i en smord och bröad springform, cirka 22 centimeter i diameter. Grädda cirka 35 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.

Rompäron

  1. Koka upp rom, socker och kardemummakärnor. Ta från värmen. Tillsätt päronklyftorna och låt dra minst några timmar eller över natten i kylskåp.

Vid servering

  1. Strö råsocker på kakan och smält sockret med en gasbrännare eller högt upp i ugnen på högsta värme (det går snabbt, lämna inte ugnen).
  2. Servera kakan med päronen och eventuellt grädde eller glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktioen

2012-09-18

Kakan ska gräddas i 175º. Vid servering kan man, istället för att använda gasbrännare, sätta in den högst upp i ugnen på grill 275º.

Lena

2012-09-18

175 - 275 grader?, stor skillnad!

Liknande recept

Äppelsockerkaka

(34)

Rabarberpaj

(42)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Snabba marängbakelser

(1)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Vit chokladtryffel

(36)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies