Chokladbollar utan socker

Chokladbollar utan socker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Baka en nyttigare variant av den klassiska chokladbollen. Skippa sockret och mixa torkad frukt, frön och nötter till goda rawbollar istället. Superenkla att göra och perfekt när sötsuget smyger sig på!

Tillagningstid: 20 minuter
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl mandlar, t ex sötmandel
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 0.5 dl sultanrussin
  • 10 torkade, urkärnade dadlar
  • 10 torkade aprikoser
  • 2 msk starkt, kallt kaffe, gärna ekologiskt/rättvisemärkt
  • 1 msk kakao eller carob (kakaoersättning)
  • Garnering:
  • 1 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn smet, lite textur kan vara kvar.
  2. Rulla små bollar, drygt en matsked till varje. Rulla sedan i kokos och förvara svalt i burk med lock tills de ska ätas. Håller sig två veckor i kylen utan problem, men smakar godast första veckan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Tant Harriets pepparkakor

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Struvor

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Chokladbollar utan socker
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 dl mandlar, t ex sötmandel
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 0.5 dl sultanrussin
  • 10 torkade, urkärnade dadlar
  • 10 torkade aprikoser
  • 2 msk starkt, kallt kaffe, gärna ekologiskt/rättvisemärkt
  • 1 msk kakao eller carob (kakaoersättning)
  • Garnering:
  • 1 dl kokosflingor

Chokladbollar utan socker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Baka en nyttigare variant av den klassiska chokladbollen. Skippa sockret och mixa torkad frukt, frön och nötter till goda rawbollar istället. Superenkla att göra och perfekt när sötsuget smyger sig på!

Tillagningstid: 20 minuter
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn smet, lite textur kan vara kvar.
  2. Rulla små bollar, drygt en matsked till varje. Rulla sedan i kokos och förvara svalt i burk med lock tills de ska ätas. Håller sig två veckor i kylen utan problem, men smakar godast första veckan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Tant Harriets pepparkakor

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Struvor

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)