Chokladbollar med dopp

Chokladbollar med dopp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Extra lyxiga chokladbollar som doppas i choklad och toppas med kokos.

Tillagningstid: 20 minuter
14 stycken
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 7 dl havregryn
  • 0.75 dl kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 msk svalt starkt kaffe
  • Överdrag:
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g kokosflingor

Gör så här

  1. Blanda smör och socker.Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn röra.Använd gärna elvisp.
  2. Rulla chokladbollar. Låt vila under plastfolie i kyl i 30 min.

Överdrag

  1. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Rulla bollarna i smält choklad.
  2. Häll ut lite i taget av kokosflingornapå en tallrik. Rulla de chokladdoppade bollarna i kokos.Fyll på ibland med kokos så att det finns nya flingor att rulla i.
Chokladbollar med dopp
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 7 dl havregryn
  • 0.75 dl kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 msk svalt starkt kaffe
  • Överdrag:
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g kokosflingor

Chokladbollar med dopp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Extra lyxiga chokladbollar som doppas i choklad och toppas med kokos.

Tillagningstid: 20 minuter
14 stycken

Gör så här

  1. Blanda smör och socker.Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn röra.Använd gärna elvisp.
  2. Rulla chokladbollar. Låt vila under plastfolie i kyl i 30 min.

Överdrag

  1. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Rulla bollarna i smält choklad.
  2. Häll ut lite i taget av kokosflingornapå en tallrik. Rulla de chokladdoppade bollarna i kokos.Fyll på ibland med kokos så att det finns nya flingor att rulla i.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



NettNett

2014-06-15

Krispiga, mjuka och med lagom smak - har ALLT!