Chokladbollar med dopp
  • Tid 20 min

Chokladbollar med dopp

3.19 (27 betyg)

Extra lyxiga chokladbollar toppade med kokos.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

14 stycken
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 7 dl havregryn
  • 0.75 dl kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 msk svalt starkt kaffe
Överdrag:
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g kokosflingor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda smör och socker. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn röra. Använd gärna elvisp.

  2. 2

    Rulla chokladbollar. Låt vila under plastfolie i kyl i 30 min.

Överdrag

  1. 1

    Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Rulla bollarna i smält choklad.

  2. 2

    Häll ut lite i taget av kokosflingorna på en tallrik. Rulla de chokladdoppade bollarna i kokos. Fyll på ibland med kokos så att det finns nya flingor att rulla i.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • NettNett

    Krispiga, mjuka och med lagom smak - har ALLT!