Chokladbavaroise med citrusfrukt
  • Tid 4 tim

Chokladbavaroise med citrusfrukt

0 (0 betyg)

En läcker dessert som fordrar en hel del pyssel i köket, men är väl värd besväret!

  • Tillagningstid 4 tim
  • Ingredienser 11

Ingredienser

6 portioner
  • 1 tsk gelatinpulver
  • 1 msk vatten
  • 3 ägg, endast gulor
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl florsocker
  • 200 g grovhackad mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
Garnering:
  • 1 dl socker, muscovado eller råsocker
  • 2 dl vatten
  • 4 apelsiner
  • 10 skivade kumquater
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ut gelatinet i vattnet i en liten skål. Blanda ihop äggulor, mjölk och socker i en kastrull. Hetta upp blandningen på svag värme och rör hela tiden. Det får inte koka, då stelnar äggen. Ta kastrullen från värmen när blandningen tjocknat.

  2. 2

    Tillsätt gelatinet och sedan chokladen, lite i taget. Rör till en blank, tjock smet. Låt smeten kallna. Vispa grädden och vänd ner den i den avsvalnade chokladsmeten. Häll upp i portionsglas, ställ i kylen och låt stå minst några timmar.

  3. 3

    Koka socker och vatten i en kastrull på ganska stark värme tills lagen tjocknat, cirka 15 minuter. Ta kastrullen från värmen. Skala apelsinerna med en vass skalkniv. Skär sedan fruktköttet i skinnfria filéer. Garnera bavaroisen med apelsin och kumquat, skeda över sockerlag.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar