Chimichurrisill

Chimichurrisill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Sillen med godaste smaksättningen gör du själv - vitlök, chili, koriander och oregano.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 840 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 skivad röd chili
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl finhackad färsk koriander
  • 1 dl finhackad färsk oregano
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Låt sillfiléerna rinna av och skär dem ev i mindre bitar.
  2. Blanda limeskal (endast det gröna) och limesaft med lök, vitlök, chili, vinäger, olja och salt. Rör ner örterna och blanda ordentligt.
  3. Tillsätt sillen och låt dra minst 20 min i kylen, gärna över natten. Tänk på att olivoljan stelnar i kylen om den får stå över natten så ta fram sillen i god tid.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Chimichurrisill
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 840 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 skivad röd chili
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl finhackad färsk koriander
  • 1 dl finhackad färsk oregano
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • 0.5 tsk salt

Chimichurrisill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Sillen med godaste smaksättningen gör du själv - vitlök, chili, koriander och oregano.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Låt sillfiléerna rinna av och skär dem ev i mindre bitar.
  2. Blanda limeskal (endast det gröna) och limesaft med lök, vitlök, chili, vinäger, olja och salt. Rör ner örterna och blanda ordentligt.
  3. Tillsätt sillen och låt dra minst 20 min i kylen, gärna över natten. Tänk på att olivoljan stelnar i kylen om den får stå över natten så ta fram sillen i god tid.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!