För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chimichurrisill

Betyg (1-5):
3.12 (8 betyg)

Sillen med godaste smaksättningen gör du själv - vitlök, chili, koriander och oregano.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 840 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 skivad röd chili
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl finhackad färsk koriander
  • 1 dl finhackad färsk oregano
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Låt sillfiléerna rinna av och skär dem ev i mindre bitar.
  2. Blanda limeskal (endast det gröna) och limesaft med lök, vitlök, chili, vinäger, olja och salt. Rör ner örterna och blanda ordentligt.
  3. Tillsätt sillen och låt dra minst 20 min i kylen, gärna över natten. Tänk på att olivoljan stelnar i kylen om den får stå över natten så ta fram sillen i god tid.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sashimilax med sallad

(8)

Senaps- och gräslökssill

(4)

Currysill

(9)

Inkokt lax

(8)

Matjessill med gremolata

(0)

Krämig koriander- och chilisill

(4)

Enkla gravlaxbakelser

(10)

Brötchen med lax och färskost

(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 840 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 skivad röd chili
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl finhackad färsk koriander
  • 1 dl finhackad färsk oregano
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • 0.5 tsk salt

Chimichurrisill

Betyg (1-5):
3.12 (8 betyg)

Sillen med godaste smaksättningen gör du själv - vitlök, chili, koriander och oregano.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt sillfiléerna rinna av och skär dem ev i mindre bitar.
  2. Blanda limeskal (endast det gröna) och limesaft med lök, vitlök, chili, vinäger, olja och salt. Rör ner örterna och blanda ordentligt.
  3. Tillsätt sillen och låt dra minst 20 min i kylen, gärna över natten. Tänk på att olivoljan stelnar i kylen om den får stå över natten så ta fram sillen i god tid.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sashimilax med sallad

(8)

Senaps- och gräslökssill

(4)

Currysill

(9)

Inkokt lax

(8)

Matjessill med gremolata

(0)

Krämig koriander- och chilisill

(4)

Enkla gravlaxbakelser

(10)

Brötchen med lax och färskost

(0)