Chimichurrisill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.12 (8 betyg)

Sillen med godaste smaksättningen gör du själv - vitlök, chili, koriander och oregano.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 840 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 skivad röd chili
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl finhackad färsk koriander
  • 1 dl finhackad färsk oregano
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Låt sillfiléerna rinna av och skär dem ev i mindre bitar.
  2. Blanda limeskal (endast det gröna) och limesaft med lök, vitlök, chili, vinäger, olja och salt. Rör ner örterna och blanda ordentligt.
  3. Tillsätt sillen och låt dra minst 20 min i kylen, gärna över natten. Tänk på att olivoljan stelnar i kylen om den får stå över natten så ta fram sillen i god tid.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gravad lax

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Matjessill med gremolata

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Inkokt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Citronmarinerad matjes

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 840 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 skivad röd chili
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl finhackad färsk koriander
  • 1 dl finhackad färsk oregano
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • 0.5 tsk salt

Chimichurrisill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.12 (8 betyg)

Sillen med godaste smaksättningen gör du själv - vitlök, chili, koriander och oregano.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt sillfiléerna rinna av och skär dem ev i mindre bitar.
  2. Blanda limeskal (endast det gröna) och limesaft med lök, vitlök, chili, vinäger, olja och salt. Rör ner örterna och blanda ordentligt.
  3. Tillsätt sillen och låt dra minst 20 min i kylen, gärna över natten. Tänk på att olivoljan stelnar i kylen om den får stå över natten så ta fram sillen i god tid.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gravad lax

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Matjessill med gremolata

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Inkokt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Citronmarinerad matjes

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)