
Chimichurrisill
Betyg (1-5):
Sillen med godaste smaksättningen gör du själv - vitlök, chili, koriander och oregano.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 840 g inläggningssill (5-minuterssill)
- 1 lime, finrivet skal och saft
- 2 finhackade schalottenlökar
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 skivad röd chili
- 1 dl vitvinsvinäger
- 1 dl olivolja
- 1 dl finhackad färsk koriander
- 1 dl finhackad färsk oregano
- 1 dl finhackad färsk persilja
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Låt sillfiléerna rinna av och skär dem ev i mindre bitar.
- Blanda limeskal (endast det gröna) och limesaft med lök, vitlök, chili, vinäger, olja och salt. Rör ner örterna och blanda ordentligt.
- Tillsätt sillen och låt dra minst 20 min i kylen, gärna över natten. Tänk på att olivoljan stelnar i kylen om den får stå över natten så ta fram sillen i god tid.
Liknande recept
Chimichurrisill
Betyg (1-5):
Sillen med godaste smaksättningen gör du själv - vitlök, chili, koriander och oregano.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Låt sillfiléerna rinna av och skär dem ev i mindre bitar.
- Blanda limeskal (endast det gröna) och limesaft med lök, vitlök, chili, vinäger, olja och salt. Rör ner örterna och blanda ordentligt.
- Tillsätt sillen och låt dra minst 20 min i kylen, gärna över natten. Tänk på att olivoljan stelnar i kylen om den får stå över natten så ta fram sillen i god tid.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!