Chili- och limemarinerad lax med thaigurka

Betyg (1-5):
3.45 (20 betyg)

Fantastiskt god lax serverad med inlagd gurka i ingefära och koriander.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g laxkotletter eller portionsbitar av laxfilé
  • Marinad:
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • Gurksallad:
  • 1 gurka, hyvlad i långa skivor
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk risvinäger eller ljus vinäger
  • 1 msk socker
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Fjälla ev laxen och bred ut den i en form. Blanda marinaden och häll den över fisken. Täck över och låt marinera i kylen ca 1 timme. Lägg gurkan i en skål. Rör ihop resten av ingredienserna till salladen och blanda ner i gurkan. Torka av ytan lite på laxen och grilla eller stek den 3- 4 minuter per sida. Häll i resten av marinaden i pannan och låt den hettas upp.

Servering

Servera till jasminris och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Sofie Gyllenhaal

2012-09-10

Det är nog Fish Sauce som brukar gå att hitta i asiatiska hyllan i hyfsat stora mataffärer.

Marianne Tollin

2012-09-10

Vad menas med fisksås?

Liknande recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(40)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Spenatfyllda spättafiléer

(8)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(19)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g laxkotletter eller portionsbitar av laxfilé
  • Marinad:
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • Gurksallad:
  • 1 gurka, hyvlad i långa skivor
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk risvinäger eller ljus vinäger
  • 1 msk socker
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 0.5 tsk salt

Chili- och limemarinerad lax med thaigurka

Betyg (1-5):
3.45 (20 betyg)

Fantastiskt god lax serverad med inlagd gurka i ingefära och koriander.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fjälla ev laxen och bred ut den i en form. Blanda marinaden och häll den över fisken. Täck över och låt marinera i kylen ca 1 timme. Lägg gurkan i en skål. Rör ihop resten av ingredienserna till salladen och blanda ner i gurkan. Torka av ytan lite på laxen och grilla eller stek den 3- 4 minuter per sida. Häll i resten av marinaden i pannan och låt den hettas upp.

Servering

Servera till jasminris och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Sofie Gyllenhaal

2012-09-10

Det är nog Fish Sauce som brukar gå att hitta i asiatiska hyllan i hyfsat stora mataffärer.

Marianne Tollin

2012-09-10

Vad menas med fisksås?

Liknande recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(40)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Spenatfyllda spättafiléer

(8)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies