Chili- och koriandersill med sojamajo

Chili- och koriandersill med sojamajo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Underbart god sill med asiatiska smaker - chili, koriander och en majonnäs med soja. Servera gärna sillen i små glas, toppa med majonnäsen och garnera med rostade sesamfrön.

Tillagningstid: 15 min + 15 min att dra
6 portioner
  • 410 g inläggningssill (5-minuterssill) (1 förpackning)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 salladslök, fint skuren
  • 0.5 kruka färsk koriander, finhackad
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk skalade sesamfrön

Gör så här

  1. Skär sillen i tunna strimlor. Blanda vatten, socker och ättika.
  2. Vänd runt sill, chili, salladslök och koriander i lagen. Låt stå ca 15 min.
  3. Blanda majonnäs med soja. Rosta sesamfröna i torr stekpanna till fin färg.
  4. Sila av lagen och fördela sillen i små glas. Toppa med majon och garnera med sesamfrön.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per

2021-12-23

Helt suveränt!

Senada

2021-12-23

En av de godaste recepten som jag provat. Alla i familjen, inklusive de som ogillar sill, älskade den

Matts Einar

2021-03-29

Det här var något av det äckligaste av sill rätter jag någonsin har ätit. Jag förstår inte ens varför jag provade. Koriander smakar tvål men jag tror hela tiden att jag ska vänja mig och tycka om det. Det verkar omöjligt. Det smakade bara koriander.

Agneta

2020-12-28

Spännande smaker. Kändes lite nytt.

Chili- och koriandersill med sojamajo
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 410 g inläggningssill (5-minuterssill) (1 förpackning)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 salladslök, fint skuren
  • 0.5 kruka färsk koriander, finhackad
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk skalade sesamfrön

Chili- och koriandersill med sojamajo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Underbart god sill med asiatiska smaker - chili, koriander och en majonnäs med soja. Servera gärna sillen i små glas, toppa med majonnäsen och garnera med rostade sesamfrön.

Tillagningstid: 15 min + 15 min att dra
6 portioner

Gör så här

  1. Skär sillen i tunna strimlor. Blanda vatten, socker och ättika.
  2. Vänd runt sill, chili, salladslök och koriander i lagen. Låt stå ca 15 min.
  3. Blanda majonnäs med soja. Rosta sesamfröna i torr stekpanna till fin färg.
  4. Sila av lagen och fördela sillen i små glas. Toppa med majon och garnera med sesamfrön.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per

2021-12-23

Helt suveränt!

Senada

2021-12-23

En av de godaste recepten som jag provat. Alla i familjen, inklusive de som ogillar sill, älskade den

Matts Einar

2021-03-29

Det här var något av det äckligaste av sill rätter jag någonsin har ätit. Jag förstår inte ens varför jag provade. Koriander smakar tvål men jag tror hela tiden att jag ska vänja mig och tycka om det. Det verkar omöjligt. Det smakade bara koriander.

Agneta

2020-12-28

Spännande smaker. Kändes lite nytt.