Chili- och koriandersill med sojamajo

Chili- och koriandersill med sojamajo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Underbart god sill med asiatiska smaker - chili, koriander och en majonnäs med soja. Servera gärna sillen i små glas, toppa med majonnäsen och garnera med rostade sesamfrön.

Tillagningstid: 15 min + 15 min att dra
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 410 g inläggningssill (5-minuterssill) (1 förpackning)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 salladslök, fint skuren
  • 0.5 kruka färsk koriander, finhackad
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk skalade sesamfrön

Gör så här

  1. Skär sillen i tunna strimlor. Blanda vatten, socker och ättika.
  2. Vänd runt sill, chili, salladslök och koriander i lagen. Låt stå ca 15 min.
  3. Blanda majonnäs med soja. Rosta sesamfröna i torr stekpanna till fin färg.
  4. Sila av lagen och fördela sillen i små glas. Toppa med majon och garnera med sesamfrön.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Matts Einar

2021-03-29

Det här var något av det äckligaste av sill rätter jag någonsin har ätit. Jag förstår inte ens varför jag provade. Koriander smakar tvål men jag tror hela tiden att jag ska vänja mig och tycka om det. Det verkar omöjligt. Det smakade bara koriander.

Agneta

2020-12-28

Spännande smaker. Kändes lite nytt.

Liknande recept

Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Gravad strömming med kapris och örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Chili- och koriandersill med sojamajo
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 410 g inläggningssill (5-minuterssill) (1 förpackning)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 salladslök, fint skuren
  • 0.5 kruka färsk koriander, finhackad
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk skalade sesamfrön

Chili- och koriandersill med sojamajo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Underbart god sill med asiatiska smaker - chili, koriander och en majonnäs med soja. Servera gärna sillen i små glas, toppa med majonnäsen och garnera med rostade sesamfrön.

Tillagningstid: 15 min + 15 min att dra
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär sillen i tunna strimlor. Blanda vatten, socker och ättika.
  2. Vänd runt sill, chili, salladslök och koriander i lagen. Låt stå ca 15 min.
  3. Blanda majonnäs med soja. Rosta sesamfröna i torr stekpanna till fin färg.
  4. Sila av lagen och fördela sillen i små glas. Toppa med majon och garnera med sesamfrön.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Matts Einar

2021-03-29

Det här var något av det äckligaste av sill rätter jag någonsin har ätit. Jag förstår inte ens varför jag provade. Koriander smakar tvål men jag tror hela tiden att jag ska vänja mig och tycka om det. Det verkar omöjligt. Det smakade bara koriander.

Agneta

2020-12-28

Spännande smaker. Kändes lite nytt.

Liknande recept

Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Gravad strömming med kapris och örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)