Chicken cashew

Chicken cashew

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Kycklingwok med cashewnötter och grönsaker som blandas med en sås av soja,ostronsås och sambal och serveras med ris eller nudlar.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk neutral olja
  • 400 g kycklingfilé, strimlad
  • 0.5 tsk salt
  • 1 gul lök, i tunna klyftor
  • 1 morot, i slantar
  • 1 röd paprika
  • 0.5 broccoli, i buketter
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 dl naturella cashewnötter
  • Sås
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl ostronsås
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk sambal oelek

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wokpanna och stek kycklingen på hög värme några minuter.
  2. Salta. Tillsätt grönsaker, vitlök, ingefära och cashewnötter och stek ytterligare några minuter.
  3. Häll på såsen och låt puttra några minuter, tills kycklingen är genomstekt.
  4. Smaka ev av med mer salt.

Servering

Servera med ris eller nudlar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-08-30

Tack Niklas, bra tips för den som inte vill eller kan äta ostronsås.

Niklas

2021-08-27

Gott. Jag tog 0.5 dl extra soja istället för ostronsås.

Linda

2021-08-01

Vi tyckte det var gott men jag tyckte det var aningens för salt, brukar vanligtvis salta rätt mycket men här följde jag receptet och ska prova med 0,5 dl soja istället för 1 dl nästa gång. Maken tyckte det var lite för starkt så vi tar nog 0,5 msk sambal istället nästa gång. I övrigt god smak, åt med ris till.

Chicken cashew
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 msk neutral olja
  • 400 g kycklingfilé, strimlad
  • 0.5 tsk salt
  • 1 gul lök, i tunna klyftor
  • 1 morot, i slantar
  • 1 röd paprika
  • 0.5 broccoli, i buketter
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 dl naturella cashewnötter
  • Sås
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl ostronsås
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk sambal oelek

Chicken cashew

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Kycklingwok med cashewnötter och grönsaker som blandas med en sås av soja,ostronsås och sambal och serveras med ris eller nudlar.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wokpanna och stek kycklingen på hög värme några minuter.
  2. Salta. Tillsätt grönsaker, vitlök, ingefära och cashewnötter och stek ytterligare några minuter.
  3. Häll på såsen och låt puttra några minuter, tills kycklingen är genomstekt.
  4. Smaka ev av med mer salt.

Servering

Servera med ris eller nudlar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-08-30

Tack Niklas, bra tips för den som inte vill eller kan äta ostronsås.

Niklas

2021-08-27

Gott. Jag tog 0.5 dl extra soja istället för ostronsås.

Linda

2021-08-01

Vi tyckte det var gott men jag tyckte det var aningens för salt, brukar vanligtvis salta rätt mycket men här följde jag receptet och ska prova med 0,5 dl soja istället för 1 dl nästa gång. Maken tyckte det var lite för starkt så vi tar nog 0,5 msk sambal istället nästa gång. I övrigt god smak, åt med ris till.