Chèvrefyllda lammfärsbiffar och grönsallad med rotfrukter

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Lammfärsbiffar världens godaste vardagsmat, eller en fin festmiddag. En urgod rätt som passar till alla tillfällen.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 500 g lammfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk finhackad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g chèvre
  • 1 msk olivolja
  • Rotfruktssallad
  • 200 g morötter
  • 200 g rödbetor
  • 200 g rotselleri
  • 200 g palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 70 g salladsmix
  • ärtskott och extra chèvre

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rotfruktssallad: Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar. Vänd runt i olja på en plåt, salta och rosta mitt i ca 30 min.
  2. Blanda ströbrödet med vatten och ägg och låt svälla någon minut. Tillsätt färs, lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Rör om till en jämn smet och forma till stora köttbullar.
  3. Tryck in en bit chèvre i varje köttbulle. Hetta upp olja i en stekpanna och genomstek biffarna. Vänd runt de rostade rotfrukterna med salladsmix och ärtskott och smula ev över lite chèvre.
  4. Dra ett varv med pepparkvarnen och ringla över olja. Garnera biffarna med timjan och servera till rotfrukterna.

Tips

Fetaost funkar lika bra som chèvre i biffarna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Charkpizza med parmesan och citron

(0)

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med västerbottensost

(8)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Helstekt oxfilé med spenat- och chèvrelasagne

(0)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Nacho de lux med pulled pork

(5)

Pastasallad med fylld pasta och basilika

(4)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 500 g lammfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk finhackad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g chèvre
  • 1 msk olivolja
  • Rotfruktssallad
  • 200 g morötter
  • 200 g rödbetor
  • 200 g rotselleri
  • 200 g palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 70 g salladsmix
  • ärtskott och extra chèvre

Chèvrefyllda lammfärsbiffar och grönsallad med rotfrukter

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Lammfärsbiffar världens godaste vardagsmat, eller en fin festmiddag. En urgod rätt som passar till alla tillfällen.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rotfruktssallad: Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar. Vänd runt i olja på en plåt, salta och rosta mitt i ca 30 min.
  2. Blanda ströbrödet med vatten och ägg och låt svälla någon minut. Tillsätt färs, lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Rör om till en jämn smet och forma till stora köttbullar.
  3. Tryck in en bit chèvre i varje köttbulle. Hetta upp olja i en stekpanna och genomstek biffarna. Vänd runt de rostade rotfrukterna med salladsmix och ärtskott och smula ev över lite chèvre.
  4. Dra ett varv med pepparkvarnen och ringla över olja. Garnera biffarna med timjan och servera till rotfrukterna.

Tips

Fetaost funkar lika bra som chèvre i biffarna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Charkpizza med parmesan och citron

(0)

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med västerbottensost

(8)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Helstekt oxfilé med spenat- och chèvrelasagne

(0)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Nacho de lux med pulled pork

(5)

Pastasallad med fylld pasta och basilika

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies