
Chèvrefyllda lammfärsbiffar och grönsallad med rotfrukter
Betyg (1-5):
Lammfärsbiffar världens godaste vardagsmat, eller en fin festmiddag. En urgod rätt som passar till alla tillfällen.
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g lammfärs
- 0.5 dl ströbröd
- 1 dl vatten
- 1 ägg
- 1 liten gul lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 2 msk finhackad timjan
- 0.5 tsk svartpeppar
- 100 g chèvre
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- Rotfruktssallad
- 200 g morötter
- 200 g rödbetor
- 200 g rotselleri
- 200 g palsternacka
- 1 msk olivolja
- 2 tsk flingsalt
- 70 g salladsmix
- ärtskott och extra chèvre
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Rotfruktssallad: Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar. Vänd runt i olja på en plåt, salta och rosta mitt i ca 30 min.
- Blanda ströbrödet med vatten och ägg och låt svälla någon minut. Tillsätt färs, lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Rör om till en jämn smet och forma till stora köttbullar.
- Tryck in en bit chèvre i varje köttbulle. Hetta upp olja i en stekpanna och genomstek biffarna. Vänd runt de rostade rotfrukterna med salladsmix och ärtskott och smula ev över lite chèvre.
- Dra ett varv med pepparkvarnen och ringla över olja. Garnera biffarna med timjan och servera till rotfrukterna.
Tips

Fetaost funkar lika bra som chèvre i biffarna.
Liknande recept
Chèvrefyllda lammfärsbiffar och grönsallad med rotfrukter
Betyg (1-5):
Lammfärsbiffar världens godaste vardagsmat, eller en fin festmiddag. En urgod rätt som passar till alla tillfällen.
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Rotfruktssallad: Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar. Vänd runt i olja på en plåt, salta och rosta mitt i ca 30 min.
- Blanda ströbrödet med vatten och ägg och låt svälla någon minut. Tillsätt färs, lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Rör om till en jämn smet och forma till stora köttbullar.
- Tryck in en bit chèvre i varje köttbulle. Hetta upp olja i en stekpanna och genomstek biffarna. Vänd runt de rostade rotfrukterna med salladsmix och ärtskott och smula ev över lite chèvre.
- Dra ett varv med pepparkvarnen och ringla över olja. Garnera biffarna med timjan och servera till rotfrukterna.
Tips

Fetaost funkar lika bra som chèvre i biffarna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!