Carros grymma wasabisill
  • Tid 15 min

Carros grymma wasabisill

3.68 (100 betyg)

"Det ska vara pepparrotsstarkt så det tjongar om det", säger Emma Hamberg och Anette Rosvall om den här sillen.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

3 dl
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk wasabipasta
  • 450 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 3 msk syltad ingefära, hackad
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 dl hackad dill
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda crème fraiche, majonnäs och wasabi till en slät smet. Tillsätt övriga ingredienser. Smaka av, det ska vara pepparrotsstarkt så det tjongar om det. Håller cirka 5 dagar i kylskåp.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Maria

    Bästa sillen!!! Gör jag till varje jul och midsommar och alla älskar den, tusen tack för ett kanonrecept

  • Helene

    Helt underbar! Passar lika bra till Midsommar som till julbordet.

  • Anna-Lena

    Här har ni sillen med "sushismak"

  • Britt-Marie Bergström

    Grymt god, jag gör succé när jag serverar den till jul och även vid andra tillfällen.

Visa fler