Butifarra i bröd med grov senap och broccoli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Butifarra, som betyder korv på spanska, här i bröd med grov senap och broccoli.

Tillagningstid: 2 timmar + en natt i kylskåp
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4-5 korvar/8 portioner:
  • 700 g picnicbog
  • 300 g tärnat späck
  • 1 krm mortlade kryddnejlikor
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 1.5 tsk rökt paprikapulver
  • 0.5 dl iskallt torrt vin
  • 1 msk salt
  • Senap 1 deciliter:
  • 1 dl grovkornig senap
  • 26 g gula senapsfrön (1 påse)
  • 26 g bruna senapsfrön (1 påse)
  • 5 msk hett vatten
  • 1 tsk ättiksprit (12 %) (12%)
  • 1 msk socker
  • 1 tsk konjak (valfritt)
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 500 g broccolibuketter
  • 8 skivor lantbröd

Gör så här

  1. Mal kött och späck på köttkvarnens grova hålskiva. Blanda ordentligt med kryddor och vitt vin, 10–15 minuter. Provstek en bit av smeten och smaka av.
  2. Stoppa smeten i svinfjälster, knyt i båda ändar till 35–40 centimeter långa korvar. Bind sedan ihop som en hästsko.
  3. Lägg korven i 70-gradigt vatten i 30 minuter, korven får inte koka. Kyl sedan i kallt vatten till en innertemperatur på cirka 15 grader, använd stektermometer. Låt helst korven vila i kylskåp ett dygn innan servering så hinner smakerna utveckla sig. Förvara i kyl inslagen i papper. Håller cirka 1 vecka i kylskåp.

Senap

  1. Gör senapen medan korven sjuder. Häll hälften av de gula och bruna fröna i en mixer tillsammans med vatten. Mixa till en massa. Mortla övriga frön. Blanda allt, smaka av med ättika, socker och konjak. Häll upp på burk och ställ kallt. Låt svälla ett dygn i kylskåp.
  2. Vid servering; grilla eller stek korven och skär i bitar. Stek broccoli och brödskivor i samma stekpanna och lägg ihop med senapen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pastasallad med skinka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tortellini med grönkål och valnötter

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pizza med biff och rucola

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Marinerade tofuspett med medelhavsgrönsaker

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grönkålsbiffar med rostade rotsaker med spenatpesto

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Wrap med curryröra på tofu

Betyg
Betyg
(17)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 4-5 korvar/8 portioner:
  • 700 g picnicbog
  • 300 g tärnat späck
  • 1 krm mortlade kryddnejlikor
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 1.5 tsk rökt paprikapulver
  • 0.5 dl iskallt torrt vin
  • 1 msk salt
  • Senap 1 deciliter:
  • 1 dl grovkornig senap
  • 26 g gula senapsfrön (1 påse)
  • 26 g bruna senapsfrön (1 påse)
  • 5 msk hett vatten
  • 1 tsk ättiksprit (12 %) (12%)
  • 1 msk socker
  • 1 tsk konjak (valfritt)
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 500 g broccolibuketter
  • 8 skivor lantbröd

Butifarra i bröd med grov senap och broccoli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Butifarra, som betyder korv på spanska, här i bröd med grov senap och broccoli.

Tillagningstid: 2 timmar + en natt i kylskåp
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mal kött och späck på köttkvarnens grova hålskiva. Blanda ordentligt med kryddor och vitt vin, 10–15 minuter. Provstek en bit av smeten och smaka av.
  2. Stoppa smeten i svinfjälster, knyt i båda ändar till 35–40 centimeter långa korvar. Bind sedan ihop som en hästsko.
  3. Lägg korven i 70-gradigt vatten i 30 minuter, korven får inte koka. Kyl sedan i kallt vatten till en innertemperatur på cirka 15 grader, använd stektermometer. Låt helst korven vila i kylskåp ett dygn innan servering så hinner smakerna utveckla sig. Förvara i kyl inslagen i papper. Håller cirka 1 vecka i kylskåp.

Senap

  1. Gör senapen medan korven sjuder. Häll hälften av de gula och bruna fröna i en mixer tillsammans med vatten. Mixa till en massa. Mortla övriga frön. Blanda allt, smaka av med ättika, socker och konjak. Häll upp på burk och ställ kallt. Låt svälla ett dygn i kylskåp.
  2. Vid servering; grilla eller stek korven och skär i bitar. Stek broccoli och brödskivor i samma stekpanna och lägg ihop med senapen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pastasallad med skinka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tortellini med grönkål och valnötter

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pizza med biff och rucola

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Marinerade tofuspett med medelhavsgrönsaker

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grönkålsbiffar med rostade rotsaker med spenatpesto

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Wrap med curryröra på tofu

Betyg
Betyg
(17)