Butifarra i bröd med grov senap och broccoli

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Butifarra, som betyder korv på spanska, här i bröd med grov senap och broccoli.

Tillagningstid: 2 timmar + en natt i kylskåp
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4-5 korvar/8 portioner:
  • 700 g picnicbog
  • 300 g tärnat späck
  • 1 krm mortlade kryddnejlikor
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 1.5 tsk rökt paprikapulver
  • 0.5 dl iskallt torrt vin
  • Senap 1 deciliter:
  • 1 dl grovkornig senap
  • 26 g gula senapsfrön (1 påse)
  • 26 g bruna senapsfrön (1 påse)
  • 5 msk hett vatten
  • 1 tsk ättiksprit (12 %) (12%)
  • 1 msk socker
  • 1 tsk konjak (valfritt)
  • Till servering:
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 500 g broccolibuketter
  • 8 skivor lantbröd

Gör så här

  1. Mal kött och späck på köttkvarnens grova hålskiva. Blanda ordentligt med kryddor och vitt vin, 10–15 minuter. Provstek en bit av smeten och smaka av.
  2. Stoppa smeten i svinfjälster, knyt i båda ändar till 35–40 centimeter långa korvar. Bind sedan ihop som en hästsko.
  3. Lägg korven i 70-gradigt vatten i 30 minuter, korven får inte koka. Kyl sedan i kallt vatten till en innertemperatur på cirka 15 grader, använd stektermometer. Låt helst korven vila i kylskåp ett dygn innan servering så hinner smakerna utveckla sig. Förvara i kyl inslagen i papper. Håller cirka 1 vecka i kylskåp.

Senap

  1. Gör senapen medan korven sjuder. Häll hälften av de gula och bruna fröna i en mixer tillsammans med vatten. Mixa till en massa. Mortla övriga frön. Blanda allt, smaka av med ättika, socker och konjak. Häll upp på burk och ställ kallt. Låt svälla ett dygn i kylskåp.
  2. Vid servering; grilla eller stek korven och skär i bitar. Stek broccoli och brödskivor i samma stekpanna och lägg ihop med senapen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Bruschetta med kyckling

(8)

Bowl med sashimilax

(2)

Örtfrittata

(2)
16 st
  • 4-5 korvar/8 portioner:
  • 700 g picnicbog
  • 300 g tärnat späck
  • 1 krm mortlade kryddnejlikor
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 1.5 tsk rökt paprikapulver
  • 0.5 dl iskallt torrt vin
  • Senap 1 deciliter:
  • 1 dl grovkornig senap
  • 26 g gula senapsfrön (1 påse)
  • 26 g bruna senapsfrön (1 påse)
  • 5 msk hett vatten
  • 1 tsk ättiksprit (12 %) (12%)
  • 1 msk socker
  • 1 tsk konjak (valfritt)
  • Till servering:
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 500 g broccolibuketter
  • 8 skivor lantbröd

Butifarra i bröd med grov senap och broccoli

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Butifarra, som betyder korv på spanska, här i bröd med grov senap och broccoli.

Tillagningstid: 2 timmar + en natt i kylskåp
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mal kött och späck på köttkvarnens grova hålskiva. Blanda ordentligt med kryddor och vitt vin, 10–15 minuter. Provstek en bit av smeten och smaka av.
  2. Stoppa smeten i svinfjälster, knyt i båda ändar till 35–40 centimeter långa korvar. Bind sedan ihop som en hästsko.
  3. Lägg korven i 70-gradigt vatten i 30 minuter, korven får inte koka. Kyl sedan i kallt vatten till en innertemperatur på cirka 15 grader, använd stektermometer. Låt helst korven vila i kylskåp ett dygn innan servering så hinner smakerna utveckla sig. Förvara i kyl inslagen i papper. Håller cirka 1 vecka i kylskåp.

Senap

  1. Gör senapen medan korven sjuder. Häll hälften av de gula och bruna fröna i en mixer tillsammans med vatten. Mixa till en massa. Mortla övriga frön. Blanda allt, smaka av med ättika, socker och konjak. Häll upp på burk och ställ kallt. Låt svälla ett dygn i kylskåp.
  2. Vid servering; grilla eller stek korven och skär i bitar. Stek broccoli och brödskivor i samma stekpanna och lägg ihop med senapen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Bruschetta med kyckling

(8)

Bowl med sashimilax

(2)

Örtfrittata

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies