Burrito med kyckling
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Burrito med kyckling

3 (8 betyg)

En ostgratinerad burrito med kyckling, majs och tacosalsa är en favorit från tex-mex köket.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 450 g kycklingfilé eller lårfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 200 g morötter, grovt rivna
  • 1 förpackning tacokrydda à ca 40 g
  • 2 dl majs
  • 0.5 burk tacosalsa à 300 g
  • 6 tortillabröd, t ex "corn and wheet"
  • 1 burk tacosås à 240 g
  • 3 dl riven ost
Till servering:
  • 50 g salladsmix
  • 2 dl gräddfil
  • 1 kruka koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Strimla kycklingen i tunna strimlor. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek tillsammans med lök, morötter och tacokrydda. Stek ca 10 min. Tillsätt majs och tacosalsa.

  2. 2

    Fördela kycklingen i tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven nedåt i en rymlig ugnsform. Häll på tacosåsen och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 12 min.

  3. 3

    Servera burritosen med sallad, gräddfil och ev koriander.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop redaktör

    Till Helena: Den minsta förpackningen innehåller 6 st bröd, så då kan man använda alla.

  • Helena

    6 bröd till 4 personer?

  • Katrin

    Barnens favorit! (Tacosåsen kommer inte med i inköpslistan)

  • Berivan

    Verkligen super god o enkel att laga!