Bullar med choklad

Bullar med choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Mättande mellisbullar med müsli och mörk choklad. Recept av Oscar Vitvall, en av vinnarna i Lilla Änglamarkspriset 2018.

Tillagningstid: 15 min + 45 min jäsning
Ugnstemperatur:200º
16 stycken
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 3 dl frukt- och nötmüsli
  • 1 dl filmjölk
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 2 msk akaciahonung
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Blanda i müsli, filmjölk, choklad, honung,olja och salt. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en slät deg, ca 5 min. Låt jäsa ca30 min under bakduk.
  2. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 16 bitar och formatill runda bullar med mjöliga händer. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 15 min under bakduk. Pensla bullarna med vatten och gräddamitt i ugnen ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bullar med choklad
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 3 dl frukt- och nötmüsli
  • 1 dl filmjölk
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 2 msk akaciahonung
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl

Bullar med choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Mättande mellisbullar med müsli och mörk choklad. Recept av Oscar Vitvall, en av vinnarna i Lilla Änglamarkspriset 2018.

Tillagningstid: 15 min + 45 min jäsning
Ugnstemperatur:200º
16 stycken

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Blanda i müsli, filmjölk, choklad, honung,olja och salt. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en slät deg, ca 5 min. Låt jäsa ca30 min under bakduk.
  2. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 16 bitar och formatill runda bullar med mjöliga händer. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 15 min under bakduk. Pensla bullarna med vatten och gräddamitt i ugnen ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!