Bullar med choklad

Bullar med choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Mättande mellisbullar med müsli och mörk choklad. Recept av Oscar Vitvall, en av vinnarna i Lilla Änglamarkspriset 2018.

Tillagningstid: 15 min + 45 min jäsning
Ugnstemperatur:200º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 3 dl frukt- och nötmüsli
  • 1 dl filmjölk
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 2 msk akaciahonung
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Blanda i müsli, filmjölk, choklad, honung,olja och salt. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en slät deg, ca 5 min. Låt jäsa ca30 min under bakduk.
  2. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 16 bitar och formatill runda bullar med mjöliga händer. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 15 min under bakduk. Pensla bullarna med vatten och gräddamitt i ugnen ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pannkaka med choklad och bär

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Heta chokladmuffins med mörk rom

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fruktbollar

Betyg
Betyg
(68)
Spara recept

Kryddig chokladdryck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Mug cake med choklad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Energibars med dadlar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Bullar med choklad
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 3 dl frukt- och nötmüsli
  • 1 dl filmjölk
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 2 msk akaciahonung
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl

Bullar med choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Mättande mellisbullar med müsli och mörk choklad. Recept av Oscar Vitvall, en av vinnarna i Lilla Änglamarkspriset 2018.

Tillagningstid: 15 min + 45 min jäsning
Ugnstemperatur:200º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Blanda i müsli, filmjölk, choklad, honung,olja och salt. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en slät deg, ca 5 min. Låt jäsa ca30 min under bakduk.
  2. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 16 bitar och formatill runda bullar med mjöliga händer. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 15 min under bakduk. Pensla bullarna med vatten och gräddamitt i ugnen ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pannkaka med choklad och bär

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Heta chokladmuffins med mörk rom

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fruktbollar

Betyg
Betyg
(68)
Spara recept

Kryddig chokladdryck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Mug cake med choklad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Energibars med dadlar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)