Energibars med dadlar

Energibars med dadlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Hemgjorda bars, perfekta till mellis. Recept av vinnaren i Lilla Änglamarkspriset 2018, Chloe Dusén.

Tillagningstid: 25 min + tid att stelna
12 stycken
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl russin
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 2 msk honung
  • 2 msk kokhett vatten
  • 1 dl torkade fikon eller torkade blåbär
  • 50 g mörk choklad

Gör så här

  1. Rosta solrosfrön, havregryn och kokosflingor i en torr stekpanna tills de får färg.
  2. Mixa russin, dadlar, honung och vatten till en smet. Rör ner det rostade.
  3. Finhacka fikon och choklad och vänd ner i smeten. Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper till formen av en rektangel med höjden 2 cm. Låt stelna i kyleninnan de skärs ut i bitar.

Tips

Prova gärnaatt användaen smaksattmörk choklad,t ex mint ellerblåbär.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2021-03-09

Håller dåligt ihop

Maria

2019-05-30

Det fina med det här receptet är att man kan variera efter eget huvud. Jag bytte ut solrosfrön mot hasselnötter plus mald mandel, satte till en bit mandelmassa, och använder som ’kska’ till kaffet.

Yuka

2019-03-14

väldigt gott!!

Energibars med dadlar
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl russin
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 2 msk honung
  • 2 msk kokhett vatten
  • 1 dl torkade fikon eller torkade blåbär
  • 50 g mörk choklad

Energibars med dadlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Hemgjorda bars, perfekta till mellis. Recept av vinnaren i Lilla Änglamarkspriset 2018, Chloe Dusén.

Tillagningstid: 25 min + tid att stelna
12 stycken

Gör så här

  1. Rosta solrosfrön, havregryn och kokosflingor i en torr stekpanna tills de får färg.
  2. Mixa russin, dadlar, honung och vatten till en smet. Rör ner det rostade.
  3. Finhacka fikon och choklad och vänd ner i smeten. Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper till formen av en rektangel med höjden 2 cm. Låt stelna i kyleninnan de skärs ut i bitar.

Tips

Prova gärnaatt användaen smaksattmörk choklad,t ex mint ellerblåbär.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2021-03-09

Håller dåligt ihop

Maria

2019-05-30

Det fina med det här receptet är att man kan variera efter eget huvud. Jag bytte ut solrosfrön mot hasselnötter plus mald mandel, satte till en bit mandelmassa, och använder som ’kska’ till kaffet.

Yuka

2019-03-14

väldigt gott!!