Heta chokladmuffins med mörk rom

Heta chokladmuffins med mörk rom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Muffins med smak av cognac och chili toppade med choklad med kaffesmak.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
16 stycken
  • 75 g smör
  • 125 g mörk choklad
  • 3 ägg, endast gulor
  • 6 cl mörk rom
  • 0.5 finhackad chili
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg, endast vitor
  • 1.5 dl råsocker
  • 1 urskrapade frön från vaniljstång
  • Glasyr:
  • 50 g smält mörk choklad
  • 2 msk starkt kaffe
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj muffinsplåtar eller använd portionsformar. Smält smöret, ställ åt sidan och låt chokladen smälta i smöret. Blanda äggulor, rom, chili och salt. Vänd ner i chokladsmöret. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret.
  2. Vispa upp äggvitorna, och vänd ner socker och vanilj. Blanda ihop allt och fördela i formerna.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, muffinsarna får gärna vara lite kladdiga i mitten. Låt muffinsarna svalna något.

Glasyr

  1. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda ner kaffe och florsocker. Ringla lite glasyr över varje muffins. Servera.

Tips

Kan göras som 10 stora muffins

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-04-30

Det ska vara 1 tsk bakpulver.

eva

2012-04-29

Bakpulver???

Heta chokladmuffins med mörk rom
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 75 g smör
  • 125 g mörk choklad
  • 3 ägg, endast gulor
  • 6 cl mörk rom
  • 0.5 finhackad chili
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg, endast vitor
  • 1.5 dl råsocker
  • 1 urskrapade frön från vaniljstång
  • Glasyr:
  • 50 g smält mörk choklad
  • 2 msk starkt kaffe
  • 2 msk florsocker

Heta chokladmuffins med mörk rom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Muffins med smak av cognac och chili toppade med choklad med kaffesmak.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
16 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj muffinsplåtar eller använd portionsformar. Smält smöret, ställ åt sidan och låt chokladen smälta i smöret. Blanda äggulor, rom, chili och salt. Vänd ner i chokladsmöret. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret.
  2. Vispa upp äggvitorna, och vänd ner socker och vanilj. Blanda ihop allt och fördela i formerna.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, muffinsarna får gärna vara lite kladdiga i mitten. Låt muffinsarna svalna något.

Glasyr

  1. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda ner kaffe och florsocker. Ringla lite glasyr över varje muffins. Servera.

Tips

Kan göras som 10 stora muffins

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-04-30

Det ska vara 1 tsk bakpulver.

eva

2012-04-29

Bakpulver???