Bulgarisk linssoppa

Betyg (1-5):
3.58 (26 betyg)

En god, mättande och lättlagad soppa som smakar mycket mer än den kostar.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 2 dl gröna eller röda linser
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 msk olja
  • 1 liter vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning, eller hönsbuljongtärning
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 lagerblad
  • 1.5 hackad vitlöksklyftor
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 tsk vinäger
  • 0.5 tsk stött timjan

Gör så här

  1. Skölj linserna väl. Fräs löken mjuk i oljan i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärning, linser, paprikapulver, salt, lagerblad, vitlök och tomater med spad.
  2. Koka under lock på svag värme tills linserna är mjuka, gröna linser 30-40 minuter (blötlagda 20-30 minuter), röda linser 8-10 minuter. (De röda linserna blir gula efter kokning.)
  3. Smaka av den färdiga soppan med socker och vinäger och eventuellt mer salt. Späd med lite vatten om soppan verkar tjock. Den kan också kryddas extra med timjan.

Servering

Servera gärna med en bit gott lantbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tanja

2016-04-22

Soppan har blivit en favorit här hemma. Tips, ha i lite tomatpuré också (enligt smak och tycke) för lite kraftfullare smak.

Liknande recept

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Gulasch med bönor

(23)

Enkel tomatsoppa med grädde

(43)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Bruschetta med kyckling

(8)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl gröna eller röda linser
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 msk olja
  • 1 liter vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning, eller hönsbuljongtärning
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 lagerblad
  • 1.5 hackad vitlöksklyftor
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 tsk vinäger
  • 0.5 tsk stött timjan

Bulgarisk linssoppa

Betyg (1-5):
3.58 (26 betyg)

En god, mättande och lättlagad soppa som smakar mycket mer än den kostar.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj linserna väl. Fräs löken mjuk i oljan i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärning, linser, paprikapulver, salt, lagerblad, vitlök och tomater med spad.
  2. Koka under lock på svag värme tills linserna är mjuka, gröna linser 30-40 minuter (blötlagda 20-30 minuter), röda linser 8-10 minuter. (De röda linserna blir gula efter kokning.)
  3. Smaka av den färdiga soppan med socker och vinäger och eventuellt mer salt. Späd med lite vatten om soppan verkar tjock. Den kan också kryddas extra med timjan.

Servering

Servera gärna med en bit gott lantbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tanja

2016-04-22

Soppan har blivit en favorit här hemma. Tips, ha i lite tomatpuré också (enligt smak och tycke) för lite kraftfullare smak.

Liknande recept

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Gulasch med bönor

(23)

Enkel tomatsoppa med grädde

(43)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Bruschetta med kyckling

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies