Budapeststubbe med jordgubbar

Budapeststubbe med jordgubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Ljuvligt god budapestrulle fylld med grädde och färska jordgubbar. Perfekt sommartårta.

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl hasselnötsmjöl
  • 0.5 dl majsstärkelse
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 dl jordgubbar, delade
  • Garnering
  • vispad grädde
  • smält choklad
  • jordgubbar
  • salta mandlar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till mjuka toppar, vispa ner hälften av sockret lite i taget till en fast maräng. Tillsätt resten av sockret och vispa ytterligare två min. Blanda hasselnötsmjöl och majsstärkelse och vänd försiktigt ner i marängen. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut plåtlånga strängar tätt på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Grädda mitt i ugnen tills marängen fått fin färg, 18-20 min. Låt marängen svalna. Vänd upp på ett bakplåtspapper så att undersidan hamnar uppåt. Ta bort bakplåtspappret som marängen gräddats på. Vispa grädde och vaniljsocker hårt.
  3. Bred på nästan all grädde, spara lite till dekoration, och strö över delade jordgubbar. Rulla ihop som en rulltårta. Ringla över smält choklad och spritsa eller klicka ut grädde. Garnera med jordgubbar och mandlar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Budapeststubbe med jordgubbar
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl hasselnötsmjöl
  • 0.5 dl majsstärkelse
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 dl jordgubbar, delade
  • Garnering
  • vispad grädde
  • smält choklad
  • jordgubbar
  • salta mandlar

Budapeststubbe med jordgubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Ljuvligt god budapestrulle fylld med grädde och färska jordgubbar. Perfekt sommartårta.

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
10 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till mjuka toppar, vispa ner hälften av sockret lite i taget till en fast maräng. Tillsätt resten av sockret och vispa ytterligare två min. Blanda hasselnötsmjöl och majsstärkelse och vänd försiktigt ner i marängen. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut plåtlånga strängar tätt på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Grädda mitt i ugnen tills marängen fått fin färg, 18-20 min. Låt marängen svalna. Vänd upp på ett bakplåtspapper så att undersidan hamnar uppåt. Ta bort bakplåtspappret som marängen gräddats på. Vispa grädde och vaniljsocker hårt.
  3. Bred på nästan all grädde, spara lite till dekoration, och strö över delade jordgubbar. Rulla ihop som en rulltårta. Ringla över smält choklad och spritsa eller klicka ut grädde. Garnera med jordgubbar och mandlar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!