Brödkrans med pestofyllning

Brödkrans med pestofyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Perfekt bröd till buffén! En brödkrans som fylls med pesto kommer bli festens snackis. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 50 min + 1 tim 45 min att jäsa
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
  • 15 g jäst
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl vatten (37°)
  • 0.5 tsk salt
  • 5.5 dl vetemjöl + till utbakning
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 ägg
  • Fyllning och topping
  • 5 msk pesto
  • 1 äggula
  • 0.5 msk vatten
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt socker och vatten, rör tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt salt och 1 ½ dl av mjölet. Arbeta ihop till en lös deg och täck med bakduk. Låt jäsa 45 min.
  3. Arbeta in smöret lite i taget och äggen ett i taget och resten av mjölet lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa ytterligare 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 175°. Kavla ut degen på lätt mjölad bänk till 40x40 cm. Bred på pesto och rulla ihop.
  5. Skär genom mitten på längden med en vass kniv. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper. Sno ihop degbitarna till en krans.
  6. Vispa gulan med vatten och pensla kransen, strö över salt. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min (innertemperatur 98°), känn med provsticka. Låt svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-20

Hej Kristina! Ja, efter andra jäsningen.

Kristina

2022-06-16

I tidningen nämns att degen kan kalljäsa över natten. Är det efter andra jäsningen?

Checkbox Coop

2022-05-24

Hej Åsa, vi har dubbelkollat och proportionerna stämmer :) Lycka till med bakningen!

Åsa

2022-05-21

Proportionerna vätska mjöl kan inte stämma.

Brödkrans med pestofyllning
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 15 g jäst
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl vatten (37°)
  • 0.5 tsk salt
  • 5.5 dl vetemjöl + till utbakning
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 ägg
  • Fyllning och topping
  • 5 msk pesto
  • 1 äggula
  • 0.5 msk vatten
  • 1 tsk flingsalt

Brödkrans med pestofyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Perfekt bröd till buffén! En brödkrans som fylls med pesto kommer bli festens snackis. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 50 min + 1 tim 45 min att jäsa
Ugnstemperatur:175º
1 stycken

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt socker och vatten, rör tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt salt och 1 ½ dl av mjölet. Arbeta ihop till en lös deg och täck med bakduk. Låt jäsa 45 min.
  3. Arbeta in smöret lite i taget och äggen ett i taget och resten av mjölet lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa ytterligare 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 175°. Kavla ut degen på lätt mjölad bänk till 40x40 cm. Bred på pesto och rulla ihop.
  5. Skär genom mitten på längden med en vass kniv. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper. Sno ihop degbitarna till en krans.
  6. Vispa gulan med vatten och pensla kransen, strö över salt. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min (innertemperatur 98°), känn med provsticka. Låt svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-20

Hej Kristina! Ja, efter andra jäsningen.

Kristina

2022-06-16

I tidningen nämns att degen kan kalljäsa över natten. Är det efter andra jäsningen?

Checkbox Coop

2022-05-24

Hej Åsa, vi har dubbelkollat och proportionerna stämmer :) Lycka till med bakningen!

Åsa

2022-05-21

Proportionerna vätska mjöl kan inte stämma.