Brödbullar med färsk lök, örter och ost

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Färskt hembakat bröd med fyllning av lök, ost och färska örter. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 45 min + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 12 g jäst (1/4 pkt)
  • 2.5 dl fingervarmt vatten
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 ägg, till pensling
  • Fyllning
  • 2 knipplökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 dl hackade örter t ex basilika
  • 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg (5 min med maskin/10 min för hand).
  2. Pudra över lite mjöl. Täck med bakduk. Låt jäsa ca 30 min. Strimla löken och fräs den mjuk i olja. Salta. Låt svalna. Tryck ut och kavla degen på ett mjölat bakbord till en platta, ca 25 x 30 cm. Fördela lök, örter och ost ovanpå.
  3. Rulla ihop löst från långsidan. Skär rullen i 12 bitar och lägg i bullformar. Jäs under bakduk ca 30 min till.
  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Låt svalna på ett galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Lunchlådesallad

(5)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

(0)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Spenatsoppa med ädelost

(16)

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

(1)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 12 g jäst (1/4 pkt)
  • 2.5 dl fingervarmt vatten
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 ägg, till pensling
  • Fyllning
  • 2 knipplökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 dl hackade örter t ex basilika
  • 2 dl riven ost

Brödbullar med färsk lök, örter och ost

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Färskt hembakat bröd med fyllning av lök, ost och färska örter. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 45 min + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg (5 min med maskin/10 min för hand).
  2. Pudra över lite mjöl. Täck med bakduk. Låt jäsa ca 30 min. Strimla löken och fräs den mjuk i olja. Salta. Låt svalna. Tryck ut och kavla degen på ett mjölat bakbord till en platta, ca 25 x 30 cm. Fördela lök, örter och ost ovanpå.
  3. Rulla ihop löst från långsidan. Skär rullen i 12 bitar och lägg i bullformar. Jäs under bakduk ca 30 min till.
  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Låt svalna på ett galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Lunchlådesallad

(5)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

(0)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Spenatsoppa med ädelost

(16)

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

(1)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies