Broccolisoppa med quesadilla

Betyg (1-5):
4.25 (16 betyg)

Funkar perfekt en vardagskväll.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 500 g broccoli
  • 1 liten purjolök
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1 liter vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • Quesadilla:
  • 4 tortillabröd
  • 150 g fetaost
  • 200 g riven ost
  • 1 finhackad röd paprika
  • 1 dl hackad basilika
  • Toppa med:
  • 40 g rucola
  • 1 dl torrostade pumpakärnor

Gör så här

  1. Skär broccoli i mindre bitar (även stjälkarna). Strimla purjolöken. Lägg i en kastrull med vitlök, vatten, vin och buljongtärningar. Koka ca 10 min.
  2. Mixa slät med stavmixer. Tillsätt grädde. Smaka av med salt och peppar.

Quesadilla

  1. Smula fetaost i en bunke. Blanda med riven ost, paprika och basilika. Fördela över halva ytan av tortillabröden. Vik ihop till en halvmåne, tryck lätt. Stek två i taget i en torr stekpanna tills de är gyllene och osten smält. Skär i trekanter.
  2. Toppa soppan med rucola och pumpakärnor. Servera bröden till.

Tips

Dryckestips: Gräsö Riesling, 66 kr, (nr 6458). Torr riesling med trevlig fruktig smak av gröna äpplen, päron och citrus.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kajsa

2016-09-01

Ett tips att byta ut basilikan mot färsk koriander och halvera mängden paprika

Linn

2016-08-10

Gjorde denna rätten igen ett par dagar senare, ökade mängden purjo (+ tillsatte vinet efter kokningen) och soppan blev riktigt god :) Den passade nu mycket bra till quesadilla-smaken och det blev en riktigt mumsig måltid!

Linn

2016-08-02

Prövade göra detta idag. Soppan var tyvärr inget särskilt, pga att den smakade inget av vinet... jag älskar kombinationen vin-grädde i soppa/sås så det var en besvikelse..(använde samma typ av vin som vanligt, vitt matlagningsvin). Om jag gör denna igen kommer jag definitivt pröva att tillsätta vinet EFTER kokning, tillsammans med grädden eftersom vinsmaken kokade bort när jag tillsatte det som angivet i receptet. (jag har gjort rätter med samma typ av vin som värmts, men då i ugnen - då var vinsmaken där och underbart god tillsammans med grädden.. det var säkert 30min i ugn..så vet inte varför det inte smakade nåt när denna soppa kokat..? kanske tog broccolismaken över..?) Skulle även gärna ha i mer purjo o vitlök. Hade en rejält stor purjo hemma, så jag tog halva (då det står "liten purjo") och använde 1 normalstor vitlöksklyfta. Angående quesadillas tyckte jag en hel paprika (medelstor) var för mkt, så jag tog en halv och tyckte det blev lagom. Använde riven mozzarella och fetaost. Kanske hade varit godare om jag valt en smakrikare riven ost i kombination med fetaosten..? De var ok - kunde smakat godare. Gissar att rostad paprika skulle lyft denna quesadilla/måltid, men det hade tagit mycket längre tid (alt blivit väldigt oljigt om man använt färdig-inlagd rostad paprika, då den brukar vara inlagd i olja) Säkert värt att göra ett nytt försök (jag är inte ovan vid att laga mat, men jag skulle vilja ändra receptet/tillvägagångsätt till nästa gång för jag tror denna har potential att bli riktigt god)

Therese

2015-02-22

God, lätt, billig. Med brödet till blir det festmåltid.

Liknande recept

Spagetti med tomatsås

(40)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(3)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Belugalasagne

(29)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g broccoli
  • 1 liten purjolök
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1 liter vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • Quesadilla:
  • 4 tortillabröd
  • 150 g fetaost
  • 200 g riven ost
  • 1 finhackad röd paprika
  • 1 dl hackad basilika
  • Toppa med:
  • 40 g rucola
  • 1 dl torrostade pumpakärnor

Broccolisoppa med quesadilla

Betyg (1-5):
4.25 (16 betyg)

Funkar perfekt en vardagskväll.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär broccoli i mindre bitar (även stjälkarna). Strimla purjolöken. Lägg i en kastrull med vitlök, vatten, vin och buljongtärningar. Koka ca 10 min.
  2. Mixa slät med stavmixer. Tillsätt grädde. Smaka av med salt och peppar.

Quesadilla

  1. Smula fetaost i en bunke. Blanda med riven ost, paprika och basilika. Fördela över halva ytan av tortillabröden. Vik ihop till en halvmåne, tryck lätt. Stek två i taget i en torr stekpanna tills de är gyllene och osten smält. Skär i trekanter.
  2. Toppa soppan med rucola och pumpakärnor. Servera bröden till.

Tips

Dryckestips: Gräsö Riesling, 66 kr, (nr 6458). Torr riesling med trevlig fruktig smak av gröna äpplen, päron och citrus.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kajsa

2016-09-01

Ett tips att byta ut basilikan mot färsk koriander och halvera mängden paprika

Linn

2016-08-10

Gjorde denna rätten igen ett par dagar senare, ökade mängden purjo (+ tillsatte vinet efter kokningen) och soppan blev riktigt god :) Den passade nu mycket bra till quesadilla-smaken och det blev en riktigt mumsig måltid!

Linn

2016-08-02

Prövade göra detta idag. Soppan var tyvärr inget särskilt, pga att den smakade inget av vinet... jag älskar kombinationen vin-grädde i soppa/sås så det var en besvikelse..(använde samma typ av vin som vanligt, vitt matlagningsvin). Om jag gör denna igen kommer jag definitivt pröva att tillsätta vinet EFTER kokning, tillsammans med grädden eftersom vinsmaken kokade bort när jag tillsatte det som angivet i receptet. (jag har gjort rätter med samma typ av vin som värmts, men då i ugnen - då var vinsmaken där och underbart god tillsammans med grädden.. det var säkert 30min i ugn..så vet inte varför det inte smakade nåt när denna soppa kokat..? kanske tog broccolismaken över..?) Skulle även gärna ha i mer purjo o vitlök. Hade en rejält stor purjo hemma, så jag tog halva (då det står "liten purjo") och använde 1 normalstor vitlöksklyfta. Angående quesadillas tyckte jag en hel paprika (medelstor) var för mkt, så jag tog en halv och tyckte det blev lagom. Använde riven mozzarella och fetaost. Kanske hade varit godare om jag valt en smakrikare riven ost i kombination med fetaosten..? De var ok - kunde smakat godare. Gissar att rostad paprika skulle lyft denna quesadilla/måltid, men det hade tagit mycket längre tid (alt blivit väldigt oljigt om man använt färdig-inlagd rostad paprika, då den brukar vara inlagd i olja) Säkert värt att göra ett nytt försök (jag är inte ovan vid att laga mat, men jag skulle vilja ändra receptet/tillvägagångsätt till nästa gång för jag tror denna har potential att bli riktigt god)

Therese

2015-02-22

God, lätt, billig. Med brödet till blir det festmåltid.

Liknande recept

Spagetti med tomatsås

(40)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(3)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Belugalasagne

(29)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies