För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Bönpasta med ärtpesto, smulad feta och rostade pumpakärnor

Betyg (1-5):
4.24 (37 betyg)

En ny vardagsfavorit som också funkar bra i lunchlådan.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 paket bönpasta, tagliatelle (200 g)
  • Ärtpesto:
  • 250 g frysta små gröna ärtor
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 25 g sötmandel
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • Till servering:
  • 100 g fetaost
  • 30 g rucola
  • 3 msk pumpakärnor

Gör så här

  1. Koka upp vatten och smula i buljongtärningen. Lägg i de frysta ärtorna och dra av från värmen. Låt stå ett par minuter under lock.
  2. Mixa ihop 1 dl av buljongen, ärtor, vitlök och mandel. Häll i oljan och mixa lite till. Rör ner osten och späd ev med mer buljong om den känns för tjock. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tillaga pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera pastan med ärtpeston, smulad fetaost och rucola. Toppa med pumpakärnor.

Tips

Bönpastan ger rätten en extra skjuts med mättande protein.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell

2016-12-29

Veggo

Lizmari

2016-09-22

Supergod ärtpesto! Jag hade dock hasselnötter istället för mandel och vegansk "parmesan" respektive "fetaost"

Liknande recept

Halloumipasta med tomatsås

(31)

Ädelostpasta med skinka och päron

(2)

Vegetarisk pastagratäng

(18)

Tortellinigratäng med fetaost

(33)

Färskostfyllda kycklingrullar i tomatsås med risoni

(22)

Zucchinibollar med pasta

(23)

Pasta med fetaost, rucola och valnötter

(47)

Rörpasta med mozzarella, tomater och oliver

(126)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 paket bönpasta, tagliatelle (200 g)
  • Ärtpesto:
  • 250 g frysta små gröna ärtor
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 25 g sötmandel
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • Till servering:
  • 100 g fetaost
  • 30 g rucola
  • 3 msk pumpakärnor

Bönpasta med ärtpesto, smulad feta och rostade pumpakärnor

Betyg (1-5):
4.24 (37 betyg)

En ny vardagsfavorit som också funkar bra i lunchlådan.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och smula i buljongtärningen. Lägg i de frysta ärtorna och dra av från värmen. Låt stå ett par minuter under lock.
  2. Mixa ihop 1 dl av buljongen, ärtor, vitlök och mandel. Häll i oljan och mixa lite till. Rör ner osten och späd ev med mer buljong om den känns för tjock. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tillaga pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera pastan med ärtpeston, smulad fetaost och rucola. Toppa med pumpakärnor.

Tips

Bönpastan ger rätten en extra skjuts med mättande protein.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell

2016-12-29

Veggo

Lizmari

2016-09-22

Supergod ärtpesto! Jag hade dock hasselnötter istället för mandel och vegansk "parmesan" respektive "fetaost"

Liknande recept

Halloumipasta med tomatsås

(31)

Ädelostpasta med skinka och päron

(2)

Vegetarisk pastagratäng

(18)

Tortellinigratäng med fetaost

(33)

Färskostfyllda kycklingrullar i tomatsås med risoni

(22)

Zucchinibollar med pasta

(23)

Pasta med fetaost, rucola och valnötter

(47)

Rörpasta med mozzarella, tomater och oliver

(126)