Bönpasta med ärtpesto, smulad feta och rostade pumpakärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.24 (37 betyg)

En ny vardagsfavorit som också funkar bra i lunchlådan.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 paket bönpasta, tagliatelle (200 g)
  • Ärtpesto:
  • 250 g frysta små gröna ärtor
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 25 g sötmandel
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • Till servering:
  • 100 g fetaost
  • 30 g rucola
  • 3 msk pumpakärnor

Gör så här

  1. Koka upp vatten och smula i buljongtärningen. Lägg i de frysta ärtorna och dra av från värmen. Låt stå ett par minuter under lock.
  2. Mixa ihop 1 dl av buljongen, ärtor, vitlök och mandel. Häll i oljan och mixa lite till. Rör ner osten och späd ev med mer buljong om den känns för tjock. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tillaga pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera pastan med ärtpeston, smulad fetaost och rucola. Toppa med pumpakärnor.

Tips

Bönpastan ger rätten en extra skjuts med mättande protein.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell

2016-12-29

Veggo

Lizmari

2016-09-22

Supergod ärtpesto! Jag hade dock hasselnötter istället för mandel och vegansk "parmesan" respektive "fetaost"

Liknande recept

Spara recept

Tomatsoppa i termos med fetaost och bönpasta

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lasagne med fetaost och paprika

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Gnocchi med ostsås och broccoli

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Pastagratäng med köttfärs

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Fylld färsk pasta med fetaost, spenat och valnötter

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lotta Lundgren - Mozzarellapasta med aubergine

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Ljummen pasta med marinerad ost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Minestronesoppa med parmesan- och bacontopping

Betyg
Betyg
(8)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 paket bönpasta, tagliatelle (200 g)
  • Ärtpesto:
  • 250 g frysta små gröna ärtor
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 25 g sötmandel
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • Till servering:
  • 100 g fetaost
  • 30 g rucola
  • 3 msk pumpakärnor

Bönpasta med ärtpesto, smulad feta och rostade pumpakärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.24 (37 betyg)

En ny vardagsfavorit som också funkar bra i lunchlådan.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och smula i buljongtärningen. Lägg i de frysta ärtorna och dra av från värmen. Låt stå ett par minuter under lock.
  2. Mixa ihop 1 dl av buljongen, ärtor, vitlök och mandel. Häll i oljan och mixa lite till. Rör ner osten och späd ev med mer buljong om den känns för tjock. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tillaga pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera pastan med ärtpeston, smulad fetaost och rucola. Toppa med pumpakärnor.

Tips

Bönpastan ger rätten en extra skjuts med mättande protein.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell

2016-12-29

Veggo

Lizmari

2016-09-22

Supergod ärtpesto! Jag hade dock hasselnötter istället för mandel och vegansk "parmesan" respektive "fetaost"

Liknande recept

Spara recept

Tomatsoppa i termos med fetaost och bönpasta

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lasagne med fetaost och paprika

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Gnocchi med ostsås och broccoli

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Pastagratäng med köttfärs

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Fylld färsk pasta med fetaost, spenat och valnötter

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lotta Lundgren - Mozzarellapasta med aubergine

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Ljummen pasta med marinerad ost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Minestronesoppa med parmesan- och bacontopping

Betyg
Betyg
(8)