För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Blomkålsmos med köttbullar och picklad rödbeta

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Snabblagad vardagsmiddag med köttbullar och ett smakrikt blomkålsmos som serveras med en picklad rödbeta.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g färdiga köttbullar
  • 1 msk smör
  • hackad färsk persilja eller gräslök, till garnering
  • Picklad rödbeta
  • 2 dl vatten, ljummet
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 250 g rödbetsspaghetti, Hackat och klart
  • Blomkålsmos
  • 1 kg blomkål, i buketter
  • 1.5 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Picklad rödbeta: Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret smält. Vänd ner rödbetsspaghettin i lagen och låt stå, rör runt ett par gånger.
  2. Blomkålsmos: Koka blomkålen tills den är mjuk, 5-10 min. Mixa blomkålen med mjölk och smör till ett slätt mos. Vänd ev ner persilja och smaka av med salt och peppar.
  3. Stek köttbullarna i smör till fin färg. Servera köttbullarna med blomkålsmos och rödbetor, garnera med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bönsallad med vinägrett

(68)

Pankopanerade grönsaker med krämig tacosås

(10)

Ljummen ädelostsallad med rostad potatis och brysselkål

(7)

Ratatouille med kallskuret

(2)

Lutfisk med stuvad grönkål, rödlök och pepparrot

(3)

Kycklingschnitzel med surkål och persiljepotatis

(6)

Falafelbarens friterade aubergine

(3)

Japansk gurkpickles

(3)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g färdiga köttbullar
  • 1 msk smör
  • hackad färsk persilja eller gräslök, till garnering
  • Picklad rödbeta
  • 2 dl vatten, ljummet
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 250 g rödbetsspaghetti, Hackat och klart
  • Blomkålsmos
  • 1 kg blomkål, i buketter
  • 1.5 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • salt och svartpeppar

Blomkålsmos med köttbullar och picklad rödbeta

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Snabblagad vardagsmiddag med köttbullar och ett smakrikt blomkålsmos som serveras med en picklad rödbeta.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad rödbeta: Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret smält. Vänd ner rödbetsspaghettin i lagen och låt stå, rör runt ett par gånger.
  2. Blomkålsmos: Koka blomkålen tills den är mjuk, 5-10 min. Mixa blomkålen med mjölk och smör till ett slätt mos. Vänd ev ner persilja och smaka av med salt och peppar.
  3. Stek köttbullarna i smör till fin färg. Servera köttbullarna med blomkålsmos och rödbetor, garnera med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bönsallad med vinägrett

(68)

Pankopanerade grönsaker med krämig tacosås

(10)

Ljummen ädelostsallad med rostad potatis och brysselkål

(7)

Ratatouille med kallskuret

(2)

Lutfisk med stuvad grönkål, rödlök och pepparrot

(3)

Kycklingschnitzel med surkål och persiljepotatis

(6)

Falafelbarens friterade aubergine

(3)

Japansk gurkpickles

(3)