För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Blomkål med brynt pankotäcke

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

Blomkål med ett täcke av panko, örter, brynt smör och salt. Det blir magiskt gott! Recept av Lisa Lemke

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 dl panko ströbröd
  • 0.5 dl färska örter, t ex persilja, dragon, timjan
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g smör

Gör så här

  1. Ansa blomkålen från blasten och lägg blomkålshuvudet i en kastrull med saltat vatten så att vattnet går upp ca 5 cm mot kanten. Lägg på ett lock och låt sjuda tills blomkålen är al dente, dvs nästan helt mjuk.
  2. Blanda panko, örter och salt i en skål. Bryn smöret tills det doftar nötigt och slutat skumma. Häll smöret över pankoblandningen och rör om. Skeda pankosmöret på blomkålen och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Amanda

2020-01-06

Jättegott och lättlagat tyckte vi, serverade med couscous.

Lillemor

2020-01-02

Helknasig rätt. Funkade inte alls med pankoblandningen över blomkålen.

Liknande recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Rucolasorbet

(1)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(4)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(3)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(5)

Majsbröd med bacon

(1)

Coleslaw med rödkål

(6)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 dl panko ströbröd
  • 0.5 dl färska örter, t ex persilja, dragon, timjan
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g smör

Blomkål med brynt pankotäcke

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

Blomkål med ett täcke av panko, örter, brynt smör och salt. Det blir magiskt gott! Recept av Lisa Lemke

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa blomkålen från blasten och lägg blomkålshuvudet i en kastrull med saltat vatten så att vattnet går upp ca 5 cm mot kanten. Lägg på ett lock och låt sjuda tills blomkålen är al dente, dvs nästan helt mjuk.
  2. Blanda panko, örter och salt i en skål. Bryn smöret tills det doftar nötigt och slutat skumma. Häll smöret över pankoblandningen och rör om. Skeda pankosmöret på blomkålen och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Amanda

2020-01-06

Jättegott och lättlagat tyckte vi, serverade med couscous.

Lillemor

2020-01-02

Helknasig rätt. Funkade inte alls med pankoblandningen över blomkålen.

Liknande recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Rucolasorbet

(1)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(4)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(3)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(5)

Majsbröd med bacon

(1)

Coleslaw med rödkål

(6)