
Blomkål med brynt pankotäcke
Betyg (1-5):
Blomkål med ett täcke av panko, örter, brynt smör och salt. Det blir magiskt gott! Recept av Lisa Lemke
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 blomkålshuvud
- 2 dl panko ströbröd
- 0.5 dl färska örter, t ex persilja, dragon, timjan
- 0.5 tsk salt
- 100 g smör
Gör så här
- Ansa blomkålen från blasten och lägg blomkålshuvudet i en kastrull med saltat vatten så att vattnet går upp ca 5 cm mot kanten. Lägg på ett lock och låt sjuda tills blomkålen är al dente, dvs nästan helt mjuk.
- Blanda panko, örter och salt i en skål. Bryn smöret tills det doftar nötigt och slutat skumma. Häll smöret över pankoblandningen och rör om. Skeda pankosmöret på blomkålen och servera direkt.
Liknande recept
Blomkål med brynt pankotäcke
Betyg (1-5):
Blomkål med ett täcke av panko, örter, brynt smör och salt. Det blir magiskt gott! Recept av Lisa Lemke
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Ansa blomkålen från blasten och lägg blomkålshuvudet i en kastrull med saltat vatten så att vattnet går upp ca 5 cm mot kanten. Lägg på ett lock och låt sjuda tills blomkålen är al dente, dvs nästan helt mjuk.
- Blanda panko, örter och salt i en skål. Bryn smöret tills det doftar nötigt och slutat skumma. Häll smöret över pankoblandningen och rör om. Skeda pankosmöret på blomkålen och servera direkt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-01-06
Jättegott och lättlagat tyckte vi, serverade med couscous.
2020-01-02
Helknasig rätt. Funkade inte alls med pankoblandningen över blomkålen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Amanda
2020-01-06
Jättegott och lättlagat tyckte vi, serverade med couscous.
Lillemor
2020-01-02
Helknasig rätt. Funkade inte alls med pankoblandningen över blomkålen.