Blanka knappar eller klubbor

Betyg (1-5):
4.17 (6 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
18 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 5.5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • hushållsfärg
  • 15 droppar pepparmyntolja
  • 15 cm långa grillpinnar till klubborna

Gör så här

  1. Blanda socker och vatten i en kastrull. Koka upp, tillsätt ättikspriten och sätt i en hushållstermometer. Koka på ganska stark värme tills termometern visar 150 grader, 20-30 minuter. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt färg och pepparmyntsolja. Vicka lite på kastrullen så färgen blir jämnt fördelad. Var försiktig, smeten är het.

Knappar

  1. Klicka ut smeten på bakplåtspapper till karameller/ knappar. Låt dem stelna. Förvara i burk med lock eller i plastpåse.

Klubbor

  1. Klicka ut smeten på bakplåtspap­per och lägg en pinne en bit in i varje klick. Häll lite mer smet på pinnen. Låt klubborna stelna. Knyt en liten plastpåse om varje klubba. Förvara i rumstemperatur.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita

2015-10-25

Vad är pepparmyntsoljan till?

nina åsb

2013-10-25

sjukt goda klubbaaarna jag hillar detta

Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Hallonsmoothie

(8)

Prinsesstårta

(108)

Kolakakor

(101)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 5.5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • hushållsfärg
  • 15 droppar pepparmyntolja
  • 15 cm långa grillpinnar till klubborna

Blanka knappar eller klubbor

Betyg (1-5):
4.17 (6 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
18 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda socker och vatten i en kastrull. Koka upp, tillsätt ättikspriten och sätt i en hushållstermometer. Koka på ganska stark värme tills termometern visar 150 grader, 20-30 minuter. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt färg och pepparmyntsolja. Vicka lite på kastrullen så färgen blir jämnt fördelad. Var försiktig, smeten är het.

Knappar

  1. Klicka ut smeten på bakplåtspapper till karameller/ knappar. Låt dem stelna. Förvara i burk med lock eller i plastpåse.

Klubbor

  1. Klicka ut smeten på bakplåtspap­per och lägg en pinne en bit in i varje klick. Häll lite mer smet på pinnen. Låt klubborna stelna. Knyt en liten plastpåse om varje klubba. Förvara i rumstemperatur.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita

2015-10-25

Vad är pepparmyntsoljan till?

nina åsb

2013-10-25

sjukt goda klubbaaarna jag hillar detta

Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Hallonsmoothie

(8)

Prinsesstårta

(108)

Kolakakor

(101)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies