Blåbärskaka med mandelspån

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 120 g smält smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl blåbär
  • 0.5 dl mandelspån
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör ihop smör och socker. Blanda i ägget och därefter mjölet.
  2. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 20 cm i diameter. Strö blåbären över smeten (spara några till garnering) och tryck ner lätt. Toppa med mandelspån.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna. Pudra över florsocker och garnera med blåbär innan servering.

Tips

Servera gärna med en klick grädde eller vaniljglass.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2015-08-21

Mycket smarrig men ändå fräsch kaka som passar att ta med på picknick , kräver ingen vaniljsås.

Sussie

2015-06-03

Har bakat den utan bakpulver enligt receptet och den blev jättebra!

Lina

2015-05-27

Stämmer det att det inte ska vara något bakpulver eller så?

Sussie

2015-05-27

Jättesmarrig!!

Liknande recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Vit kladdkaka med godis

(4)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Rulltårta med peach melba

(10)

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

(6)

Kladdkaka med kolasås och popcorn

(5)

Påsktårta med sött fågelbo

(32)

Nutellakladdkaka med marängtopp

(9)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 120 g smält smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl blåbär
  • 0.5 dl mandelspån
  • florsocker

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör ihop smör och socker. Blanda i ägget och därefter mjölet.
  2. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 20 cm i diameter. Strö blåbären över smeten (spara några till garnering) och tryck ner lätt. Toppa med mandelspån.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna. Pudra över florsocker och garnera med blåbär innan servering.

Tips

Servera gärna med en klick grädde eller vaniljglass.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2015-08-21

Mycket smarrig men ändå fräsch kaka som passar att ta med på picknick , kräver ingen vaniljsås.

Sussie

2015-06-03

Har bakat den utan bakpulver enligt receptet och den blev jättebra!

Lina

2015-05-27

Stämmer det att det inte ska vara något bakpulver eller så?

Sussie

2015-05-27

Jättesmarrig!!

Liknande recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Vit kladdkaka med godis

(4)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Rulltårta med peach melba

(10)

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

(6)

Kladdkaka med kolasås och popcorn

(5)

Påsktårta med sött fågelbo

(32)

Nutellakladdkaka med marängtopp

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies