Blåbärskaka med mandelspån

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 120 g smält smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl blåbär
  • 0.5 dl mandelspån
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör ihop smör och socker. Blanda i ägget och därefter mjölet.
  2. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 20 cm i diameter. Strö blåbären över smeten (spara några till garnering) och tryck ner lätt. Toppa med mandelspån.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna. Pudra över florsocker och garnera med blåbär innan servering.

Tips

Servera gärna med en klick grädde eller vaniljglass.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2015-08-21

Mycket smarrig men ändå fräsch kaka som passar att ta med på picknick , kräver ingen vaniljsås.

Sussie

2015-06-03

Har bakat den utan bakpulver enligt receptet och den blev jättebra!

Lina

2015-05-27

Stämmer det att det inte ska vara något bakpulver eller så?

Sussie

2015-05-27

Jättesmarrig!!

Liknande recept

Spara recept

Vit kladdkaka med godis

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Nutellakladdkaka med marängtopp

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Påsktårta med sött fågelbo

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Kladdkaka extra allt

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rulltårta med hallon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

Betyg
Betyg
(18)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 120 g smält smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl blåbär
  • 0.5 dl mandelspån
  • florsocker

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör ihop smör och socker. Blanda i ägget och därefter mjölet.
  2. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 20 cm i diameter. Strö blåbären över smeten (spara några till garnering) och tryck ner lätt. Toppa med mandelspån.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna. Pudra över florsocker och garnera med blåbär innan servering.

Tips

Servera gärna med en klick grädde eller vaniljglass.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2015-08-21

Mycket smarrig men ändå fräsch kaka som passar att ta med på picknick , kräver ingen vaniljsås.

Sussie

2015-06-03

Har bakat den utan bakpulver enligt receptet och den blev jättebra!

Lina

2015-05-27

Stämmer det att det inte ska vara något bakpulver eller så?

Sussie

2015-05-27

Jättesmarrig!!

Liknande recept

Spara recept

Vit kladdkaka med godis

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Nutellakladdkaka med marängtopp

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Påsktårta med sött fågelbo

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Kladdkaka extra allt

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rulltårta med hallon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

Betyg
Betyg
(18)