Björnbär med punschkolasås och glass

Björnbär med punschkolasås och glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Den ljuvliga kolasåsen blir en ny klassiker till smältande glass och syrliga bär.

Tillagningstid: 15 min + 30 min att koka
6 portioner
  • 1 liter vaniljglass
  • 225 g frysta björnbär
  • pepparkakor, till topping
  • Punschkolaglass
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 0.5 dl punsch
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Mät upp grädde, sirap och socker i en kastrull och låt koka till 110°. Tillsätt smör, punsch och salt, rör tills smöret smält.
  2. Låt såsen kallna. Dela björnbären om de är stora. Servera med glass och kolasås och toppa med smulade pepparkakor.

Tips

Om du inte har termometer gör det inte så mycket, kolasåsen blir god oavsett om den är lite rinnig eller lite tjock.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-09-14

Hej på er, det går bra att halvera satsen - alternativt sparar man det som blir över i kylen eller i frysen.

Malin

2021-09-09

Jag tycker det är toppen att det är en stor sats! Fryser alltid in i småburkar och det funkar kanon. Då slipper man göra det så ofta istället. Min tog inte lång tid att koka.

Lillemor

2020-01-02

Proportioner igen! Vad ska man använda massor av kolasås till efter desserten är uppäten? Kolasåsen stelnade på glassen, blev kola helt enkelt. Kan vara bra att veta att det tog 1,5 tim koka såsen.

Monica

2019-11-25

Punchkolasåsen var god men tyvärr alldeles för stor sats. Gjorde enligt receptet och serverade till 8 pers. ändå så fick jag frysa in en burk. Ställde även fram en extra skål om någon önskade påfyllning. Gör jag det flera gånger så blir det halv sats.

Björnbär med punschkolasås och glass
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 liter vaniljglass
  • 225 g frysta björnbär
  • pepparkakor, till topping
  • Punschkolaglass
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 0.5 dl punsch
  • 0.5 tsk salt

Björnbär med punschkolasås och glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Den ljuvliga kolasåsen blir en ny klassiker till smältande glass och syrliga bär.

Tillagningstid: 15 min + 30 min att koka
6 portioner

Gör så här

  1. Mät upp grädde, sirap och socker i en kastrull och låt koka till 110°. Tillsätt smör, punsch och salt, rör tills smöret smält.
  2. Låt såsen kallna. Dela björnbären om de är stora. Servera med glass och kolasås och toppa med smulade pepparkakor.

Tips

Om du inte har termometer gör det inte så mycket, kolasåsen blir god oavsett om den är lite rinnig eller lite tjock.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-09-14

Hej på er, det går bra att halvera satsen - alternativt sparar man det som blir över i kylen eller i frysen.

Malin

2021-09-09

Jag tycker det är toppen att det är en stor sats! Fryser alltid in i småburkar och det funkar kanon. Då slipper man göra det så ofta istället. Min tog inte lång tid att koka.

Lillemor

2020-01-02

Proportioner igen! Vad ska man använda massor av kolasås till efter desserten är uppäten? Kolasåsen stelnade på glassen, blev kola helt enkelt. Kan vara bra att veta att det tog 1,5 tim koka såsen.

Monica

2019-11-25

Punchkolasåsen var god men tyvärr alldeles för stor sats. Gjorde enligt receptet och serverade till 8 pers. ändå så fick jag frysa in en burk. Ställde även fram en extra skål om någon önskade påfyllning. Gör jag det flera gånger så blir det halv sats.