
Biscotti
Biscotti är den perfekta avrundningen på middagen. Baka och ha hemma i skafferiet. Det är en kaka som kan varieras i oändlighet.
- 100 g sötmandel
- 100 g smör eller margarin
- 2 dl socker eller råsocker
- 2 ägg
- 6 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 apelsin eller citron, rivet skal
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 °. Grovhacka mandeln. Rosta den i varm stekpanna utan fett någon minut.(Inte nödvändigt men ger extra god smak.) Rör fett och socker poröst i en skål. Blanda i ett ägg i taget. Tillsätt mandeln, vetemjölet blandat med bakpulvret och citrusskalet. Smaksätt eventuellt med sprit eller mandelarom.
- Arbeta snabbt ihop till en deg. (Använd gärna matberedare till blandningen, men blanda då i mandeln i degen på bakbordet.) Dela degen i 3 delar och rulla ut längder lika långa som plåten. Lägg dem på plåten, smord eller med bakplåtspapper, och platta till dem lite med handen. Grädda i mitten av ugnen tills de är ljusbruna, 15-20 minuter.
- Låt längderna svalna lite och skär dem medan de är varma i sneda ca 2 cm breda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten. Rosta skorporna i övre delen av ugnen 8-10 minuter. Vänd andra snittytan upp efter halva tiden.
Liknande recept
Biscotti
Biscotti är den perfekta avrundningen på middagen. Baka och ha hemma i skafferiet. Det är en kaka som kan varieras i oändlighet.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 °. Grovhacka mandeln. Rosta den i varm stekpanna utan fett någon minut.(Inte nödvändigt men ger extra god smak.) Rör fett och socker poröst i en skål. Blanda i ett ägg i taget. Tillsätt mandeln, vetemjölet blandat med bakpulvret och citrusskalet. Smaksätt eventuellt med sprit eller mandelarom.
- Arbeta snabbt ihop till en deg. (Använd gärna matberedare till blandningen, men blanda då i mandeln i degen på bakbordet.) Dela degen i 3 delar och rulla ut längder lika långa som plåten. Lägg dem på plåten, smord eller med bakplåtspapper, och platta till dem lite med handen. Grädda i mitten av ugnen tills de är ljusbruna, 15-20 minuter.
- Låt längderna svalna lite och skär dem medan de är varma i sneda ca 2 cm breda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten. Rosta skorporna i övre delen av ugnen 8-10 minuter. Vänd andra snittytan upp efter halva tiden.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-11-20
Fantastiskt goda!
2018-11-21
Hemma älskar vi det här receptet. Vi brukar oftast ha i saffran eller citron i. Testat många recept men vi återkommer alltid till det här!
2015-12-10
Mina blev rätt smaklösa faktiskt, trots att jag hade i kakao och polkagris i ena halvan och pepparkakskrydda i andra 😒
2015-08-10
Väldigt bra recept. Jag testade även med att ha i kakao. Mycket gott!
2014-12-08
måste prova receptet
2014-11-05
Detta var ett enkelt recept, skorporna håll i en vecka, sedan var dom slut! Hade lite pistagenotter i också!
2013-12-21
Enkla att göra, god smak. Man kan variera med smaker som man vill.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Mia
2019-11-20
Fantastiskt goda!
Charlotte
2018-11-21
Hemma älskar vi det här receptet. Vi brukar oftast ha i saffran eller citron i. Testat många recept men vi återkommer alltid till det här!
Lisa
2015-12-10
Mina blev rätt smaklösa faktiskt, trots att jag hade i kakao och polkagris i ena halvan och pepparkakskrydda i andra 😒
Amanda
2015-08-10
Väldigt bra recept. Jag testade även med att ha i kakao. Mycket gott!
Maggan
2014-12-08
måste prova receptet
Johanna
2014-11-05
Detta var ett enkelt recept, skorporna håll i en vecka, sedan var dom slut! Hade lite pistagenotter i också!
Gull-britt Andersson
2013-12-21
Enkla att göra, god smak. Man kan variera med smaker som man vill.