För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Biscotti

Betyg (1-5):
3.29 (80 betyg)

Biscotti är den perfekta avrundningen på middagen. Baka och ha hemma i skafferiet. Det är en kaka som kan varieras i oändlighet.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
45 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g sötmandel
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl socker eller råsocker
  • 2 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 apelsin eller citron, rivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 °. Grovhacka mandeln. Rosta den i varm stekpanna utan fett någon minut.(Inte nödvändigt men ger extra god smak.) Rör fett och socker poröst i en skål. Blanda i ett ägg i taget. Tillsätt mandeln, vetemjölet blandat med bakpulvret och citrusskalet. Smaksätt eventuellt med sprit eller mandelarom.
  2. Arbeta snabbt ihop till en deg. (Använd gärna matberedare till blandningen, men blanda då i mandeln i degen på bakbordet.) Dela degen i 3 delar och rulla ut längder lika långa som plåten. Lägg dem på plåten, smord eller med bakplåtspapper, och platta till dem lite med handen. Grädda i mitten av ugnen tills de är ljusbruna, 15-20 minuter.
  3. Låt längderna svalna lite och skär dem medan de är varma i sneda ca 2 cm breda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten. Rosta skorporna i övre delen av ugnen 8-10 minuter. Vänd andra snittytan upp efter halva tiden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia

2019-11-20

Fantastiskt goda!

Charlotte

2018-11-21

Hemma älskar vi det här receptet. Vi brukar oftast ha i saffran eller citron i. Testat många recept men vi återkommer alltid till det här!

Lisa

2015-12-10

Mina blev rätt smaklösa faktiskt, trots att jag hade i kakao och polkagris i ena halvan och pepparkakskrydda i andra 😒

Amanda

2015-08-10

Väldigt bra recept. Jag testade även med att ha i kakao. Mycket gott!

Maggan

2014-12-08

måste prova receptet

Johanna

2014-11-05

Detta var ett enkelt recept, skorporna håll i en vecka, sedan var dom slut! Hade lite pistagenotter i också!

Gull-britt Andersson

2013-12-21

Enkla att göra, god smak. Man kan variera med smaker som man vill.

Liknande recept

Jordgubbstårta

(10)

Bärmuffins i filodeg

(2)

Vit kladdkaka med godis

(5)

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

(18)

Kalljästa briocher

(16)

Nutellakladdkaka med marängtopp

(9)

Briocher

(3)

Toscakaka med pumpakärnor

(7)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 100 g sötmandel
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl socker eller råsocker
  • 2 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 apelsin eller citron, rivet skal

Biscotti

Betyg (1-5):
3.29 (80 betyg)

Biscotti är den perfekta avrundningen på middagen. Baka och ha hemma i skafferiet. Det är en kaka som kan varieras i oändlighet.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
45 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 °. Grovhacka mandeln. Rosta den i varm stekpanna utan fett någon minut.(Inte nödvändigt men ger extra god smak.) Rör fett och socker poröst i en skål. Blanda i ett ägg i taget. Tillsätt mandeln, vetemjölet blandat med bakpulvret och citrusskalet. Smaksätt eventuellt med sprit eller mandelarom.
  2. Arbeta snabbt ihop till en deg. (Använd gärna matberedare till blandningen, men blanda då i mandeln i degen på bakbordet.) Dela degen i 3 delar och rulla ut längder lika långa som plåten. Lägg dem på plåten, smord eller med bakplåtspapper, och platta till dem lite med handen. Grädda i mitten av ugnen tills de är ljusbruna, 15-20 minuter.
  3. Låt längderna svalna lite och skär dem medan de är varma i sneda ca 2 cm breda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten. Rosta skorporna i övre delen av ugnen 8-10 minuter. Vänd andra snittytan upp efter halva tiden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia

2019-11-20

Fantastiskt goda!

Charlotte

2018-11-21

Hemma älskar vi det här receptet. Vi brukar oftast ha i saffran eller citron i. Testat många recept men vi återkommer alltid till det här!

Lisa

2015-12-10

Mina blev rätt smaklösa faktiskt, trots att jag hade i kakao och polkagris i ena halvan och pepparkakskrydda i andra 😒

Amanda

2015-08-10

Väldigt bra recept. Jag testade även med att ha i kakao. Mycket gott!

Maggan

2014-12-08

måste prova receptet

Johanna

2014-11-05

Detta var ett enkelt recept, skorporna håll i en vecka, sedan var dom slut! Hade lite pistagenotter i också!

Gull-britt Andersson

2013-12-21

Enkla att göra, god smak. Man kan variera med smaker som man vill.

Liknande recept

Jordgubbstårta

(10)

Bärmuffins i filodeg

(2)

Vit kladdkaka med godis

(5)

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

(18)

Kalljästa briocher

(16)

Nutellakladdkaka med marängtopp

(9)

Briocher

(3)

Toscakaka med pumpakärnor

(7)