Biscotti

Betyg (1-5):
3.28 (76 betyg)

Biscotti är den perfekta avrundningen på middagen. Baka och ha hemma i skafferiet. Det är en kaka som kan varieras i oändlighet.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
45 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 100 g sötmandel
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl socker eller råsocker
  • 2 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 apelsin eller citron, rivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 °. Grovhacka mandeln. Rosta den i varm stekpanna utan fett någon minut.(Inte nödvändigt men ger extra god smak.) Rör fett och socker poröst i en skål. Blanda i ett ägg i taget. Tillsätt mandeln, vetemjölet blandat med bakpulvret och citrusskalet. Smaksätt eventuellt med sprit eller mandelarom.
  2. Arbeta snabbt ihop till en deg. (Använd gärna matberedare till blandningen, men blanda då i mandeln i degen på bakbordet.) Dela degen i 3 delar och rulla ut längder lika långa som plåten. Lägg dem på plåten, smord eller med bakplåtspapper, och platta till dem lite med handen. Grädda i mitten av ugnen tills de är ljusbruna, 15-20 minuter.
  3. Låt längderna svalna lite och skär dem medan de är varma i sneda ca 2 cm breda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten. Rosta skorporna i övre delen av ugnen 8-10 minuter. Vänd andra snittytan upp efter halva tiden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia

2019-11-20

Fantastiskt goda!

Charlotte

2018-11-21

Hemma älskar vi det här receptet. Vi brukar oftast ha i saffran eller citron i. Testat många recept men vi återkommer alltid till det här!

Lisa

2015-12-10

Mina blev rätt smaklösa faktiskt, trots att jag hade i kakao och polkagris i ena halvan och pepparkakskrydda i andra 😒

Amanda

2015-08-10

Väldigt bra recept. Jag testade även med att ha i kakao. Mycket gott!

Maggan

2014-12-08

måste prova receptet

Johanna

2014-11-05

Detta var ett enkelt recept, skorporna håll i en vecka, sedan var dom slut! Hade lite pistagenotter i också!

Gull-britt Andersson

2013-12-21

Enkla att göra, god smak. Man kan variera med smaker som man vill.

Liknande recept

Vit kladdkaka med godis

(4)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Kladdkaka med kolasås och popcorn

(5)

Nutellakladdkaka med marängtopp

(9)

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

(6)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Kalljästa briocher

(16)

Briocher

(3)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 100 g sötmandel
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl socker eller råsocker
  • 2 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 apelsin eller citron, rivet skal

Biscotti

Betyg (1-5):
3.28 (76 betyg)

Biscotti är den perfekta avrundningen på middagen. Baka och ha hemma i skafferiet. Det är en kaka som kan varieras i oändlighet.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
45 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 °. Grovhacka mandeln. Rosta den i varm stekpanna utan fett någon minut.(Inte nödvändigt men ger extra god smak.) Rör fett och socker poröst i en skål. Blanda i ett ägg i taget. Tillsätt mandeln, vetemjölet blandat med bakpulvret och citrusskalet. Smaksätt eventuellt med sprit eller mandelarom.
  2. Arbeta snabbt ihop till en deg. (Använd gärna matberedare till blandningen, men blanda då i mandeln i degen på bakbordet.) Dela degen i 3 delar och rulla ut längder lika långa som plåten. Lägg dem på plåten, smord eller med bakplåtspapper, och platta till dem lite med handen. Grädda i mitten av ugnen tills de är ljusbruna, 15-20 minuter.
  3. Låt längderna svalna lite och skär dem medan de är varma i sneda ca 2 cm breda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten. Rosta skorporna i övre delen av ugnen 8-10 minuter. Vänd andra snittytan upp efter halva tiden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia

2019-11-20

Fantastiskt goda!

Charlotte

2018-11-21

Hemma älskar vi det här receptet. Vi brukar oftast ha i saffran eller citron i. Testat många recept men vi återkommer alltid till det här!

Lisa

2015-12-10

Mina blev rätt smaklösa faktiskt, trots att jag hade i kakao och polkagris i ena halvan och pepparkakskrydda i andra 😒

Amanda

2015-08-10

Väldigt bra recept. Jag testade även med att ha i kakao. Mycket gott!

Maggan

2014-12-08

måste prova receptet

Johanna

2014-11-05

Detta var ett enkelt recept, skorporna håll i en vecka, sedan var dom slut! Hade lite pistagenotter i också!

Gull-britt Andersson

2013-12-21

Enkla att göra, god smak. Man kan variera med smaker som man vill.

Liknande recept

Vit kladdkaka med godis

(4)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Kladdkaka med kolasås och popcorn

(5)

Nutellakladdkaka med marängtopp

(9)

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

(6)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Kalljästa briocher

(16)

Briocher

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies