Biffstek med olivsmör

Biffstek med olivsmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

En pikant variant av biffstek med att smakrikt olivsmör.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 920 g biffskivor (4 stycken, helst med kappa)
  • 1 msk matolja + 1 msk smör
  • 1 klyfta citron eventuellt
  • 0.5 tsk salt
  • Olivsmör 10 portioner:
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g urkärnade gröna oliver
  • 1 msk olivolja
  • 100 g normalsaltat rumstempererat smör
  • 0.5 tsk tabasco eller 0,5 tsk kajennpeppar (efter smak)
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Servering:
  • 1 kg potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisklyftorna på en plåt eller ugnsform. Ringla över olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  2. Salta och peppra köttet på båda sidorna och låt ligga tio minuter.
  3. Hetta upp en stekpanna, tillsätt olja och smör. Lägg i en biff i taget. Stek köttet på ena sidan i 1,5–2 minuter, tills det får fin färg. Vänd och stek andra sidan lika länge. Sänk värmen och låt stå i 2–5 minuter. Skär ett litet snitt och kontrollera att köttet är som du vill ha det..
  4. Låt köttet vila inslaget i folie minst tio minuter. Droppa eventuellt lite citron på det. Servera med olivsmör samt till exempel klyftpotatis eller pasta och gärna några kokta primörer, som lök och knippmorötter

Olivsmör

  1. Mixa samtliga ingredienser till ett slätt smör. Låt stelna något i kylskåp så att det går att forma till en rulle och skära i skivor. Alternativt forma till små ägg med sked eller spritsa i portioner.

Tips

Detta smakrika aromsmör kan göras minst ett dygn i förväg. Förvara väl inslaget i kyl eller frys. Om du fryser smöret, ta fram det minst en halvtimme innan servering. Slankare alternativ, skippa smöret och ät med ångade grönsaker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fläskkotlett i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Italienskt långkok med valentinhjärtan

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Wallenbergare på lammfärs

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Viltwallenbergare med gräddsås

Betyg
Betyg
(11)
Biffstek med olivsmör
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 920 g biffskivor (4 stycken, helst med kappa)
  • 1 msk matolja + 1 msk smör
  • 1 klyfta citron eventuellt
  • 0.5 tsk salt
  • Olivsmör 10 portioner:
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g urkärnade gröna oliver
  • 1 msk olivolja
  • 100 g normalsaltat rumstempererat smör
  • 0.5 tsk tabasco eller 0,5 tsk kajennpeppar (efter smak)
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Servering:
  • 1 kg potatis

Biffstek med olivsmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

En pikant variant av biffstek med att smakrikt olivsmör.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisklyftorna på en plåt eller ugnsform. Ringla över olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  2. Salta och peppra köttet på båda sidorna och låt ligga tio minuter.
  3. Hetta upp en stekpanna, tillsätt olja och smör. Lägg i en biff i taget. Stek köttet på ena sidan i 1,5–2 minuter, tills det får fin färg. Vänd och stek andra sidan lika länge. Sänk värmen och låt stå i 2–5 minuter. Skär ett litet snitt och kontrollera att köttet är som du vill ha det..
  4. Låt köttet vila inslaget i folie minst tio minuter. Droppa eventuellt lite citron på det. Servera med olivsmör samt till exempel klyftpotatis eller pasta och gärna några kokta primörer, som lök och knippmorötter

Olivsmör

  1. Mixa samtliga ingredienser till ett slätt smör. Låt stelna något i kylskåp så att det går att forma till en rulle och skära i skivor. Alternativt forma till små ägg med sked eller spritsa i portioner.

Tips

Detta smakrika aromsmör kan göras minst ett dygn i förväg. Förvara väl inslaget i kyl eller frys. Om du fryser smöret, ta fram det minst en halvtimme innan servering. Slankare alternativ, skippa smöret och ät med ångade grönsaker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fläskkotlett i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Italienskt långkok med valentinhjärtan

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Wallenbergare på lammfärs

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Viltwallenbergare med gräddsås

Betyg
Betyg
(11)