Belugalasagne
  • Tid 30 min + 40 min i ugnen
  • Ugn 175º

Belugalasagne

4.36 (25 betyg)

Vegetarisk lasagne med linser och tomater

  • Tillagningstid 30 min + 40 min i ugnen
  • Ingredienser 22
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

6 portioner
  • 200 g lasagneplattor äggfria torkade
  • 1 kruka basilika
  • 150 g riven veganost
Belugalisås
  • 10 marinerade soltorkade tomater, hackade
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja (eller oljan från de soltorkade tomaterna)
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 2 dl torkade belugalinser eller puylinser
  • 1 msk grönsaksfond
  • 0.5 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Bechamelsås
  • 2.5 msk olivolja
  • 5 msk vetemjöl
  • 8 dl havredryck
  • 1.5 msk grönsaksfond
  • salt och peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs soltorkade tomater, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min.

  2. 2

    Häll i resten av ingredienserna och låt småputtra ca 15 min.

Bechamelsås:

  1. 1

    Värm olja i en tjockbottnad kastrull. Vispa i mjölet. Häll på lite havredryck och vispa till en jämn konsistens. Tillsätt resten av drycken, lite i taget och grönsaksfond. Låt sjuda ca 3 min. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Varva bechamelsås med belugalinssås, basilikablad och lasagneplattor i en passande gratängform. Toppa med riven ost och ev färsk basilika.

  3. 3

    Gratinera mitt i ugnen ca 40 min. Låt gärna stå en stund och stabilisera sig innan den serveras.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Micaela

    Supergod

  • Karolina

    God vegetarisk lasagne. Vi använde vanlig mozzarella och gjorde vanlig bechamelsås. Barnen tyckte att det var ok. Jag tyckte att den var god.

  • ema

    Verkligen gott. Men jag fick koka mina linser 40 minuter. Jag använde också mjölk eftersom jag har dåliga erfarenheter av såser med havredryck och eftersom rätten innehåller honung är den knappast tänkt för veganer.