Belugabolognese med morotsspaghetti
  • Tid 35 min

Belugabolognese med morotsspaghetti

4 (3 betyg)

På höstkanten är de svenska morötterna i sitt esse, och möjligheterna är lika många som höstens färger. Rårivna, förstås, och sedan de mustiga, efterlängtade grytorna.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 10 marinerade soltorkade tomater, hackade
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja (eller oljan från de soltorkade tomaterna)
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 2 dl torkade belugalinser (eller puylinser)
  • 1 msk konc grönsaksfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk flytande honung
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Till servering:
  • 500 g morotsspaghetti, Hackat och klart
  • 50 g parmesan finriven
  • 0.5 kruka basilika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs soltorkade tomater, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen, låt sjuda under lock 20–30 min.

  2. 2

    Koka morotsspaghettin enligt anvisning på förpackningen. Servera med sås, riven parmesan och färsk basilika.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Har du testat Hackat&Klart, vårt nya stora sortiment av tvättade, skalade och färdigskurna grönsaker? Där finns bland annat både Kålrotsspaghetti och Morotsspaghetti.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar