Belugabolognese med morotsspaghetti

Belugabolognese med morotsspaghetti

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

På höstkanten är de svenska morötterna i sitt esse, och möjligheterna är lika många som höstens färger. Rårivna, förstås, och sedan de mustiga, efterlängtade grytorna.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 10 marinerade soltorkade tomater, hackade
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja (eller oljan från de soltorkade tomaterna)
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 2 dl torkade belugalinser (eller puylinser)
  • 1 msk konc grönsaksfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk flytande honung
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 500 g morotsspaghetti, Hackat och klart eller vanlig spaghetti
  • 50 g parmesan finriven
  • 0.5 kruka basilika

Gör så här

  1. Fräs soltorkade tomater, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen, låt sjuda under lock 20–30 min.
  2. Koka morotsspaghettin eller vanlig spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Servera med sås, riven parmesan och färsk basilika.

Tips

Har du testat Hackat&Klart, vårt nya stora sortiment av tvättade, skalade och färdigskurna grönsaker? Där finns bland annat både Kålrotsspaghetti och Morotsspaghetti.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aino

2020-05-07

sååå´å god

Belugabolognese med morotsspaghetti
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 10 marinerade soltorkade tomater, hackade
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja (eller oljan från de soltorkade tomaterna)
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 2 dl torkade belugalinser (eller puylinser)
  • 1 msk konc grönsaksfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk flytande honung
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 500 g morotsspaghetti, Hackat och klart eller vanlig spaghetti
  • 50 g parmesan finriven
  • 0.5 kruka basilika

Belugabolognese med morotsspaghetti

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

På höstkanten är de svenska morötterna i sitt esse, och möjligheterna är lika många som höstens färger. Rårivna, förstås, och sedan de mustiga, efterlängtade grytorna.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs soltorkade tomater, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen, låt sjuda under lock 20–30 min.
  2. Koka morotsspaghettin eller vanlig spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Servera med sås, riven parmesan och färsk basilika.

Tips

Har du testat Hackat&Klart, vårt nya stora sortiment av tvättade, skalade och färdigskurna grönsaker? Där finns bland annat både Kålrotsspaghetti och Morotsspaghetti.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aino

2020-05-07

sååå´å god