Barnens krispiga kyckling

Barnens krispiga kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 ägg
  • 1 dl sesamfrön (skalade)
  • 1 dl panko ströbröd
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 140 g färsk spenat eller pak choi
  • 1.5 dl teriyakisås
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • kokt ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg ut på en skärbräd och strö över salt.
  2. Knäck ägget i en skål och vispa upp det lätt med en gaffel. Häll sesamfrön och ströbröd i en skål. Doppa kycklingbitarna i äggvispet. Vänd kycklingen i ströbrödet och lägg dem i en inoljad form. Ringla över olja. Ställ in i ugnen 20–30 min.
  3. Häll sesamolja i en varm stekpanna. Lägg i spenat eller pak choi. När bladen krympt något, häll på teriyakisås. Det är klart att servera när såsen är varm.
  4. Servera kycklingen med ris och spenat eller pak choi.

Tips

Var noga med att tvätta händerna när du hanterat kyckling!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Piccata med ratatouille

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Burrito med kyckling

Betyg
Betyg
(23)
Barnens krispiga kyckling
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 ägg
  • 1 dl sesamfrön (skalade)
  • 1 dl panko ströbröd
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 140 g färsk spenat eller pak choi
  • 1.5 dl teriyakisås
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • kokt ris

Barnens krispiga kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg ut på en skärbräd och strö över salt.
  2. Knäck ägget i en skål och vispa upp det lätt med en gaffel. Häll sesamfrön och ströbröd i en skål. Doppa kycklingbitarna i äggvispet. Vänd kycklingen i ströbrödet och lägg dem i en inoljad form. Ringla över olja. Ställ in i ugnen 20–30 min.
  3. Häll sesamolja i en varm stekpanna. Lägg i spenat eller pak choi. När bladen krympt något, häll på teriyakisås. Det är klart att servera när såsen är varm.
  4. Servera kycklingen med ris och spenat eller pak choi.

Tips

Var noga med att tvätta händerna när du hanterat kyckling!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Piccata med ratatouille

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Burrito med kyckling

Betyg
Betyg
(23)