Bärbägare

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Söta små bägare med smak av jordgubb.

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar i kyl
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g digestivekex
  • 50 g salta pinnar
  • 25 g rumsvarmt smör
  • Fyllning:
  • 2 gelatinblad
  • 200 g färska jordgubbar
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 dl strösocker
  • Till servering:
  • färska blåbär

Gör så här

  1. Krossa digestivekex och salta pinnar fint i en mortel eller matberedare. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en smulig massa.
  2. Fördela smulorna i 6 glas eller portionsformar. Spara ev lite smulor att toppa med.

Fyllning

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Mixa jordgubbarna fint med stavmixer eller i matberedare.
  2. Vispa ihop jordgubbsmoset med crème fraiche och socker i en kastrull. Hetta upp tills blandningen börjar ryka. Dra då kastrullen från plattan, skaka av vattnet från gelatinbladen och låt dem smälta ner i jordgubbssmeten under omrörning. Fördela smeten i formarna. Låt stelna i kyl ca 3 tim.

Servering

  1. Toppa med blåbär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Minimunkar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Saffranskladdkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Smördegsbakelser med vit chokladmousse

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Pistasch- och päronglass

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg
Betyg
(29)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 50 g digestivekex
  • 50 g salta pinnar
  • 25 g rumsvarmt smör
  • Fyllning:
  • 2 gelatinblad
  • 200 g färska jordgubbar
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 dl strösocker
  • Till servering:
  • färska blåbär

Bärbägare

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Söta små bägare med smak av jordgubb.

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar i kyl
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krossa digestivekex och salta pinnar fint i en mortel eller matberedare. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en smulig massa.
  2. Fördela smulorna i 6 glas eller portionsformar. Spara ev lite smulor att toppa med.

Fyllning

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Mixa jordgubbarna fint med stavmixer eller i matberedare.
  2. Vispa ihop jordgubbsmoset med crème fraiche och socker i en kastrull. Hetta upp tills blandningen börjar ryka. Dra då kastrullen från plattan, skaka av vattnet från gelatinbladen och låt dem smälta ner i jordgubbssmeten under omrörning. Fördela smeten i formarna. Låt stelna i kyl ca 3 tim.

Servering

  1. Toppa med blåbär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Minimunkar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Saffranskladdkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Smördegsbakelser med vit chokladmousse

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Pistasch- och päronglass

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg
Betyg
(29)