Bärbägare

Betyg (1-5):
2.79 (14 betyg)

Söta små bägare med smak av jordgubb.

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar i kyl
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 50 g digestivekex
  • 50 g salta pinnar
  • 25 g rumsvarmt smör
  • Fyllning:
  • 2 gelatinblad
  • 200 g färska jordgubbar
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 dl strösocker
  • Till servering:
  • färska blåbär

Gör så här

  1. Krossa digestivekex och salta pinnar fint i en mortel eller matberedare. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en smulig massa.
  2. Fördela smulorna i 6 glas eller portionsformar. Spara ev lite smulor att toppa med.

Fyllning

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Mixa jordgubbarna fint med stavmixer eller i matberedare.
  2. Vispa ihop jordgubbsmoset med crème fraiche och socker i en kastrull. Hetta upp tills blandningen börjar ryka. Dra då kastrullen från plattan, skaka av vattnet från gelatinbladen och låt dem smälta ner i jordgubbssmeten under omrörning. Fördela smeten i formarna. Låt stelna i kyl ca 3 tim.

Servering

  1. Toppa med blåbär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vattenmelonsoppa

(0)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(7)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Saffranskladdkaka

(27)

Frasvåfflor

(123)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 50 g digestivekex
  • 50 g salta pinnar
  • 25 g rumsvarmt smör
  • Fyllning:
  • 2 gelatinblad
  • 200 g färska jordgubbar
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 dl strösocker
  • Till servering:
  • färska blåbär

Bärbägare

Betyg (1-5):
2.79 (14 betyg)

Söta små bägare med smak av jordgubb.

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar i kyl
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krossa digestivekex och salta pinnar fint i en mortel eller matberedare. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en smulig massa.
  2. Fördela smulorna i 6 glas eller portionsformar. Spara ev lite smulor att toppa med.

Fyllning

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Mixa jordgubbarna fint med stavmixer eller i matberedare.
  2. Vispa ihop jordgubbsmoset med crème fraiche och socker i en kastrull. Hetta upp tills blandningen börjar ryka. Dra då kastrullen från plattan, skaka av vattnet från gelatinbladen och låt dem smälta ner i jordgubbssmeten under omrörning. Fördela smeten i formarna. Låt stelna i kyl ca 3 tim.

Servering

  1. Toppa med blåbär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vattenmelonsoppa

(0)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(7)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Saffranskladdkaka

(27)

Frasvåfflor

(123)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies