Banh mi - vietnamesisk macka

Banh mi - vietnamesisk macka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Bahn mi är en klassisk vietnamesisk baguette som fyllts med marinerad och långkokt fläskkarré, sriracha, rostad lök och picklad morot och rättika. Supergott!

Tillagningstid: 20 min + 5 tim i ugnen
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
  • 4 baguetter
  • 1 dl majonnäs
  • 4 salladsblad
  • srirachasås
  • rostad lök
  • 1 kruka färsk koriander
  • Fläskkarré
  • 500 g fläskkarré i bit
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk neutral olja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes
  • Inlagd rättika och morot
  • 1 dl vatten, ljummet
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 100 g rättika, tunt skivad
  • 200 g morot, tunt skivade på längden

Gör så här

  1. Gnid in fläskkarrén med en blandning av ingefära, vitlök, soja, olja, salt och chiliflakes. Sätt ugnen på 125°. Lägg i en ugnsgryta med locket på och ställ i ugnen. Tillaga köttet ca 5 tim, tills det lätt faller sönder.
  2. Blanda vatten, socker och ättiksprit i en skål. Rör tills sockret löst sig. Vänd i rättika och morötter. Låt stå minst 20 min.
  3. Snitta baguetterna och bred på majonnäs. Lägg i salladsblad, kött, rättika och morot. Ringla över srirachasås och toppa med rostad lök och koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Banh mi - vietnamesisk macka
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 4 baguetter
  • 1 dl majonnäs
  • 4 salladsblad
  • srirachasås
  • rostad lök
  • 1 kruka färsk koriander
  • Fläskkarré
  • 500 g fläskkarré i bit
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk neutral olja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes
  • Inlagd rättika och morot
  • 1 dl vatten, ljummet
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 100 g rättika, tunt skivad
  • 200 g morot, tunt skivade på längden

Banh mi - vietnamesisk macka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Bahn mi är en klassisk vietnamesisk baguette som fyllts med marinerad och långkokt fläskkarré, sriracha, rostad lök och picklad morot och rättika. Supergott!

Tillagningstid: 20 min + 5 tim i ugnen
Ugnstemperatur:125º
4 portioner

Gör så här

  1. Gnid in fläskkarrén med en blandning av ingefära, vitlök, soja, olja, salt och chiliflakes. Sätt ugnen på 125°. Lägg i en ugnsgryta med locket på och ställ i ugnen. Tillaga köttet ca 5 tim, tills det lätt faller sönder.
  2. Blanda vatten, socker och ättiksprit i en skål. Rör tills sockret löst sig. Vänd i rättika och morötter. Låt stå minst 20 min.
  3. Snitta baguetterna och bred på majonnäs. Lägg i salladsblad, kött, rättika och morot. Ringla över srirachasås och toppa med rostad lök och koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!