Banh mi - vietnamesisk macka

Banh mi - vietnamesisk macka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Bahn mi är en klassisk vietnamesisk baguette som fyllts med marinerad och långkokt fläskkarré, sriracha, rostad lök och picklad morot och rättika. Supergott!

Tillagningstid: 20 min + 5 tim i ugnen
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 baguetter
  • 1 kruka färsk koriander
  • rostad lök
  • srirachasås
  • 4 salladsblad
  • 1 dl majonnäs
  • Inlagd rättika och morot
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl vatten, ljummet
  • 100 g rättika, tunt skivad
  • 200 g morot, tunt skivade på längden
  • Fläskkarré
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk japansk soja
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 500 g fläskkarré i bit

Gör så här

  1. Gnid in fläskkarrén med enblandning av ingefära, vitlök,soja, olja, salt och chiliflakes.Lägg i en ugnsgryta medlocket på och ställ i ugnen.Tillaga köttet ca 5 tim, tillsdet lätt faller sönder.
  2. Blanda vatten, socker ochättiksprit i en skål. Rör tillssockret löst sig. Vänd i rättikaoch morötter. Låt stå minst20 min.
  3. Snitta baguetterna och bredpå majonnäs. Lägg i salladsblad,kött, rättika och morot.Ringla över srirachasås ochtoppa med rostad lök ochkoriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kassler med gratinerade tomater

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pasta med rökt fläsk

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Hotch-potchsoppa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pasta med pesto och rimmat sidfläsk

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kassler med äpple och dragon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Ugnsomelett med rökt skinka

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Makaronipudding

Betyg
Betyg
(21)
Banh mi - vietnamesisk macka
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 4 baguetter
  • 1 kruka färsk koriander
  • rostad lök
  • srirachasås
  • 4 salladsblad
  • 1 dl majonnäs
  • Inlagd rättika och morot
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl vatten, ljummet
  • 100 g rättika, tunt skivad
  • 200 g morot, tunt skivade på längden
  • Fläskkarré
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk japansk soja
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 500 g fläskkarré i bit

Banh mi - vietnamesisk macka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Bahn mi är en klassisk vietnamesisk baguette som fyllts med marinerad och långkokt fläskkarré, sriracha, rostad lök och picklad morot och rättika. Supergott!

Tillagningstid: 20 min + 5 tim i ugnen
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gnid in fläskkarrén med enblandning av ingefära, vitlök,soja, olja, salt och chiliflakes.Lägg i en ugnsgryta medlocket på och ställ i ugnen.Tillaga köttet ca 5 tim, tillsdet lätt faller sönder.
  2. Blanda vatten, socker ochättiksprit i en skål. Rör tillssockret löst sig. Vänd i rättikaoch morötter. Låt stå minst20 min.
  3. Snitta baguetterna och bredpå majonnäs. Lägg i salladsblad,kött, rättika och morot.Ringla över srirachasås ochtoppa med rostad lök ochkoriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kassler med gratinerade tomater

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pasta med rökt fläsk

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Hotch-potchsoppa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pasta med pesto och rimmat sidfläsk

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kassler med äpple och dragon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Ugnsomelett med rökt skinka

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Makaronipudding

Betyg
Betyg
(21)