Bakade betor med yoghurt, knaprigt bovete och ingefärshonung

Bakade betor med yoghurt, knaprigt bovete och ingefärshonung

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Sååå gott med ingefära i honung, till betorna. Recept av David Frenkiel och Luise Vindahl Green kitchen stories.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 500 g rödbetor eller hälften gulbetor
  • 100 g rabarber
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 3 timjankvistar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk flytande honung
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 3 dl grekisk yogurt (10 %)
  • Bovetekrunch
  • 1 dl helt bovete
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och skär betorna i klyftor. Skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Lägg allt på ett bakplåtspapper tillsammans med vitlöksklyftor och timjankvistar.
  2. Ringla över olivolja och salta. Vik ihop papperet till ett paket och tillaga mitt i ugnen tills betorna är mjuka, 35–40 min. Blanda bovete, olivolja, fänkålsfrön och salt i en ugnsform. Rosta under betorna tills bovetet fått färg, 8–10 min.
  3. Blanda honung och ingefära. Bred ut yoghurten på ett fat och lägg på betorna. Toppa med önskad mängd bovetekrunch och ringla över ingefärshonungen.

Tips

Koka betorna var för sig, annars färgar de röda betorna de gula.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bakade betor med yoghurt, knaprigt bovete och ingefärshonung
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g rödbetor eller hälften gulbetor
  • 100 g rabarber
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 3 timjankvistar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk flytande honung
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 3 dl grekisk yogurt (10 %)
  • Bovetekrunch
  • 1 dl helt bovete
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk salt

Bakade betor med yoghurt, knaprigt bovete och ingefärshonung

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Sååå gott med ingefära i honung, till betorna. Recept av David Frenkiel och Luise Vindahl Green kitchen stories.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och skär betorna i klyftor. Skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Lägg allt på ett bakplåtspapper tillsammans med vitlöksklyftor och timjankvistar.
  2. Ringla över olivolja och salta. Vik ihop papperet till ett paket och tillaga mitt i ugnen tills betorna är mjuka, 35–40 min. Blanda bovete, olivolja, fänkålsfrön och salt i en ugnsform. Rosta under betorna tills bovetet fått färg, 8–10 min.
  3. Blanda honung och ingefära. Bred ut yoghurten på ett fat och lägg på betorna. Toppa med önskad mängd bovetekrunch och ringla över ingefärshonungen.

Tips

Koka betorna var för sig, annars färgar de röda betorna de gula.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!