Asiatiska vegobiffar med sötpotatisklyftor
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Asiatiska vegobiffar med sötpotatisklyftor

3.67 (3 betyg)

Smakrika, vegetariska biffar med vitlök, ingefära och koriander till sötpotatisklyftor och en chilihet majonnäs. En ganska lyckad måltid helt enkelt!

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
Vegobiffar:
  • 400 g kokta vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 300 g rotselleri, grovriven
  • 0.5 liten gul lök, riven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
Till servering:
  • isbergssallad
  • färska böngroddar
  • srirachamajonnäs
  • lime
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Vänd runt i olja på en ugnsplåt med bakplåtspapper och salta. Rosta mitt i ugnen 20-25 min.

  2. 2

    Lägg bönor, rotselleri, lök, vitlök, ingefära och ägg i en matberedare och mixa till en jämn smet. Rör ner mjöl, salladslök, koriander, ev chili och salt i smeten. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut små biffar à ca ½ dl smet. Stek biffarna på medelvärme till fin färg.

  3. 3

    Servera biffarna med sötpotatisklyftorna, isbergssallad, böngroddar, limeklyftor och srirachamajonnäs.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Stek biffarna i rikligt med olja och vänd först då det blivit en krispig yta.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lars

    Så goda!