Asiatiska vegobiffar med sötpotatisklyftor

Asiatiska vegobiffar med sötpotatisklyftor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Smakrika, vegetariska biffar med vitlök, ingefära och koriander till sötpotatisklyftor och en chilihet majonnäs. En ganska lyckad måltid helt enkelt!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Vegobiffar:
  • 400 g kokta vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 300 g rotselleri, grovriven
  • 0.5 liten gul lök, riven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • neutral olja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • isbergssallad
  • färska böngroddar
  • srirachamajonnäs
  • lime

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Vänd runt i olja på en ugnsplåt med bakplåtspapper och salta. Rosta mitt i ugnen 20-25 min.
  2. Lägg bönor, rotselleri, lök, vitlök, ingefära och ägg i en matberedare och mixa till en jämn smet. Rör ner mjöl, salladslök, koriander, ev chili och salt i smeten. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut små biffar à ca ½ dl smet. Stek biffarna på medelvärme till fin färg.
  3. Servera biffarna med sötpotatisklyftorna, isbergssallad, böngroddar, limeklyftor och srirachamajonnäs.

Tips

Stek biffarna i rikligt med olja och vänd först då det blivit en krispig yta.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Marie

2022-01-03

Smarriga,passar också tillsammans med ris, avocado och picklad rödlök

Lars

2018-05-02

Så goda!

Asiatiska vegobiffar med sötpotatisklyftor
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Vegobiffar:
  • 400 g kokta vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 300 g rotselleri, grovriven
  • 0.5 liten gul lök, riven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • neutral olja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • isbergssallad
  • färska böngroddar
  • srirachamajonnäs
  • lime

Asiatiska vegobiffar med sötpotatisklyftor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Smakrika, vegetariska biffar med vitlök, ingefära och koriander till sötpotatisklyftor och en chilihet majonnäs. En ganska lyckad måltid helt enkelt!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Vänd runt i olja på en ugnsplåt med bakplåtspapper och salta. Rosta mitt i ugnen 20-25 min.
  2. Lägg bönor, rotselleri, lök, vitlök, ingefära och ägg i en matberedare och mixa till en jämn smet. Rör ner mjöl, salladslök, koriander, ev chili och salt i smeten. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut små biffar à ca ½ dl smet. Stek biffarna på medelvärme till fin färg.
  3. Servera biffarna med sötpotatisklyftorna, isbergssallad, böngroddar, limeklyftor och srirachamajonnäs.

Tips

Stek biffarna i rikligt med olja och vänd först då det blivit en krispig yta.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Marie

2022-01-03

Smarriga,passar också tillsammans med ris, avocado och picklad rödlök

Lars

2018-05-02

Så goda!