Asiatiska köttbullar

Asiatiska köttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Köttbullar med helt andra smaker än våra tradtionella.

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
  • 2 hackade gula lökar
  • 5 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 500 g gula eller röda körsbärstomater
  • 1 dl grovriven färsk ingefära
  • 4 msk kycklingfond
  • 3 burkar kokosmjölk
  • 1 dl kokosflingor
  • 6 msk fisksås
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 pressad lime
  • Färs:
  • 200 g böngroddar
  • 1 dl färsk koriander
  • 1 dl riven färsk ingefära
  • 800 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 finriven morot
  • 2 msk fisksås
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • ev färsk koriander

Gör så här

  1. Såsen: Fräs lök och vitlök i olja tills det mjuknar. Tillsätt tomater och ingefära, fräs en liten stund. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt småputtra.

Färs:

  1. Mixa böngroddar, koriander och ingefära till en slät massa. Tillsätt övriga ingredienser.
  2. Forma färsblandningen till större köttbullar än vanligt, gott och enklare. Lägg köttbullarna i såsen och låt småputtra cirka 15 minuter. Garnera eventuellt med färsk koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Asiatiska köttbullar
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 2 hackade gula lökar
  • 5 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 500 g gula eller röda körsbärstomater
  • 1 dl grovriven färsk ingefära
  • 4 msk kycklingfond
  • 3 burkar kokosmjölk
  • 1 dl kokosflingor
  • 6 msk fisksås
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 pressad lime
  • Färs:
  • 200 g böngroddar
  • 1 dl färsk koriander
  • 1 dl riven färsk ingefära
  • 800 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 finriven morot
  • 2 msk fisksås
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • ev färsk koriander

Asiatiska köttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Köttbullar med helt andra smaker än våra tradtionella.

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner

Gör så här

  1. Såsen: Fräs lök och vitlök i olja tills det mjuknar. Tillsätt tomater och ingefära, fräs en liten stund. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt småputtra.

Färs:

  1. Mixa böngroddar, koriander och ingefära till en slät massa. Tillsätt övriga ingredienser.
  2. Forma färsblandningen till större köttbullar än vanligt, gott och enklare. Lägg köttbullarna i såsen och låt småputtra cirka 15 minuter. Garnera eventuellt med färsk koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!