
Asiatiska köttbullar
Betyg (1-5):
Köttbullar med helt andra smaker än våra tradtionella.
Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
- 2 hackade gula lökar
- 5 hackade vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 500 g gula eller röda körsbärstomater
- 1 dl grovriven färsk ingefära
- 4 msk kycklingfond
- 3 burkar kokosmjölk
- 1 dl kokosflingor
- 6 msk fisksås
- 1 tsk gurkmeja
- 1 pressad lime
- Färs:
- 200 g böngroddar
- 1 dl färsk koriander
- 1 dl riven färsk ingefära
- 800 g lammfärs eller nötfärs
- 1 finriven morot
- 2 msk fisksås
- 1 tsk socker
- 0.5 tsk vitpeppar
- ev färsk koriander
Gör så här
- Såsen: Fräs lök och vitlök i olja tills det mjuknar. Tillsätt tomater och ingefära, fräs en liten stund. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt småputtra.
Färs:
- Mixa böngroddar, koriander och ingefära till en slät massa. Tillsätt övriga ingredienser.
- Forma färsblandningen till större köttbullar än vanligt, gott och enklare. Lägg köttbullarna i såsen och låt småputtra cirka 15 minuter. Garnera eventuellt med färsk koriander.
Asiatiska köttbullar
Betyg (1-5):
Köttbullar med helt andra smaker än våra tradtionella.
Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Gör så här
- Såsen: Fräs lök och vitlök i olja tills det mjuknar. Tillsätt tomater och ingefära, fräs en liten stund. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt småputtra.
Färs:
- Mixa böngroddar, koriander och ingefära till en slät massa. Tillsätt övriga ingredienser.
- Forma färsblandningen till större köttbullar än vanligt, gott och enklare. Lägg köttbullarna i såsen och låt småputtra cirka 15 minuter. Garnera eventuellt med färsk koriander.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!