Asiatiska fiskbiffar med ris

Asiatiska fiskbiffar med ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Chili, koriander och citrongräs ger fiskbiffarna en underbar asiatisk touch.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 4 dl ris, t ex jasminris
  • 600 g kolja eller annan vit fisk
  • 1 citrongräs
  • 1 röd chili
  • 0.5 dl färsk koriander
  • 1 ägg
  • 1 msk olja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 0.5 isbergssalladshuvud
  • 1 lime, i klyftor
  • 0.5 dl färsk koriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Mixa eller finhacka fisken till en färs. Finhacka citrongräs, chili och koriander.
  2. Lägg allt i en bunke och rör ner ägg och salt. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka smeten i pannan. Stek på medelvärme och vänd när det blivit en fin stekyta.
  3. Stek ca 2 min per sida. Blanda sweet chilisås, fisksås och vatten till en dressing. Servera fiskbiffarna med ris, isbergssallad, limeklyftor, dressingen och färsk koriander.

Tips

Om du inte har fisksås hemma kan du använda japansk ljus soja eller sweet chilisås som dressing.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Natalie

2017-03-21

Riktigt gott!!! Nästa gång skall jag krydda lite mer ! gott att klämma på lite lime på fiskbiffarna med.

Isabelle

2017-01-30

super! kan krydda på mer om man gillar lite spicy.

Emelie

2016-12-28

Okej men ingen favorit. Sonen på ett verkade iaf tycka om det :).

Maria

2016-12-08

Supergott!

Maria

2016-11-27

Med enkla medel en riktigt finsmakande middag som gick hem också hos barnen.

Cecilia

2016-11-11

Tog 1/2 tsk torkad koriander eftersom jag inte är förtjust i den färska. Blev jättegott!

Asiatiska fiskbiffar med ris
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 4 dl ris, t ex jasminris
  • 600 g kolja eller annan vit fisk
  • 1 citrongräs
  • 1 röd chili
  • 0.5 dl färsk koriander
  • 1 ägg
  • 1 msk olja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 0.5 isbergssalladshuvud
  • 1 lime, i klyftor
  • 0.5 dl färsk koriander

Asiatiska fiskbiffar med ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Chili, koriander och citrongräs ger fiskbiffarna en underbar asiatisk touch.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Mixa eller finhacka fisken till en färs. Finhacka citrongräs, chili och koriander.
  2. Lägg allt i en bunke och rör ner ägg och salt. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka smeten i pannan. Stek på medelvärme och vänd när det blivit en fin stekyta.
  3. Stek ca 2 min per sida. Blanda sweet chilisås, fisksås och vatten till en dressing. Servera fiskbiffarna med ris, isbergssallad, limeklyftor, dressingen och färsk koriander.

Tips

Om du inte har fisksås hemma kan du använda japansk ljus soja eller sweet chilisås som dressing.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Natalie

2017-03-21

Riktigt gott!!! Nästa gång skall jag krydda lite mer ! gott att klämma på lite lime på fiskbiffarna med.

Isabelle

2017-01-30

super! kan krydda på mer om man gillar lite spicy.

Emelie

2016-12-28

Okej men ingen favorit. Sonen på ett verkade iaf tycka om det :).

Maria

2016-12-08

Supergott!

Maria

2016-11-27

Med enkla medel en riktigt finsmakande middag som gick hem också hos barnen.

Cecilia

2016-11-11

Tog 1/2 tsk torkad koriander eftersom jag inte är förtjust i den färska. Blev jättegott!