Asiatiska fiskbiffar med ris
  • Tid 35 min

Asiatiska fiskbiffar med ris

4 (13 betyg)

Chili, koriander och citrongräs ger fiskbiffarna en underbar asiatisk touch.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl ris, t ex jasminris
  • 600 g kolja eller annan vit fisk
  • 1 citrongräs
  • 1 röd chili
  • 0.5 dl färsk koriander
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk vatten
Till servering
  • 0.5 isbergssalladshuvud
  • 1 lime, i klyftor
  • 0.5 dl färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Mixa eller finhacka fisken till en färs. Finhacka citrongräs, chili och koriander.

  2. 2

    Lägg allt i en bunke och rör ner ägg och salt. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka smeten i pannan. Stek på medelvärme och vänd när det blivit en fin stekyta.

  3. 3

    Stek ca 2 min per sida. Blanda sweet chilisås, fisksås och vatten till en dressing. Servera fiskbiffarna med ris, isbergssallad, limeklyftor, dressingen och färsk koriander.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om du inte har fisksås hemma kan du använda japansk ljus soja eller sweet chilisås som dressing.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Natalie

    Riktigt gott!!! Nästa gång skall jag krydda lite mer ! gott att klämma på lite lime på fiskbiffarna med.

  • Isabelle

    super! kan krydda på mer om man gillar lite spicy.

  • Emelie

    Okej men ingen favorit. Sonen på ett verkade iaf tycka om det :).

  • Maria

    Supergott!

Visa fler