Asiatisk pilaff på rött råris med ångad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl rött råris
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 200 g sparrisbroccoli
  • 400 g laxfilé
  • 3 strimlade salladslökar
  • 1 kruka koriander
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj riset noga i kallt vatten och häll ner i en bred kastrull. Häll i vatten och tillsätt buljongtärning, vitlök, chili och ingefära. Koka på svag värme under lock ca 35 min. Häll i kokosmjölk och vänd ner broccolin. Sjud 5 min till. Skär laxen i ca 3×3 cm stora kuber och salta.
  2. Dra av kastrullen från värmen och lägg kuberna över riset och låt ånga under lock 4–5 min. Laxen får gärna vara rå i mitten. Servera pilaffen toppad med salladslök och färsk koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Halstrad lax med indisk jasminrisotto

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pickled fish med gult ris

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsbakad mandelfisk

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kantarellrisotto med sej

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Sushibowl

Betyg
Betyg
(7)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl rött råris
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 200 g sparrisbroccoli
  • 400 g laxfilé
  • 3 strimlade salladslökar
  • 1 kruka koriander
  • 1 tsk salt

Asiatisk pilaff på rött råris med ångad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj riset noga i kallt vatten och häll ner i en bred kastrull. Häll i vatten och tillsätt buljongtärning, vitlök, chili och ingefära. Koka på svag värme under lock ca 35 min. Häll i kokosmjölk och vänd ner broccolin. Sjud 5 min till. Skär laxen i ca 3×3 cm stora kuber och salta.
  2. Dra av kastrullen från värmen och lägg kuberna över riset och låt ånga under lock 4–5 min. Laxen får gärna vara rå i mitten. Servera pilaffen toppad med salladslök och färsk koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Halstrad lax med indisk jasminrisotto

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pickled fish med gult ris

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsbakad mandelfisk

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kantarellrisotto med sej

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Sushibowl

Betyg
Betyg
(7)