Asiatisk pilaff på rött råris med ångad lax
  • Tid 45 min

Asiatisk pilaff på rött råris med ångad lax

3.5 (4 betyg)

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl rött råris
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 200 g sparrisbroccoli
  • 400 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 3 strimlade salladslökar
  • 1 kruka koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj riset noga i kallt vatten och häll ner i en bred kastrull. Häll i vatten och tillsätt buljongtärning, vitlök, chili och ingefära. Koka på svag värme under lock ca 35 min. Häll i kokosmjölk och vänd ner broccolin. Sjud 5 min till. Skär laxen i ca 3×3 cm stora kuber och salta.

  2. 2

    Dra av kastrullen från värmen och lägg kuberna över riset och låt ånga under lock 4–5 min. Laxen får gärna vara rå i mitten. Servera pilaffen toppad med salladslök och färsk koriander.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar